3 remedii naturiste pentru varice și picioare frumoase

Varicele sunt o problemă comună, în care vene anormal de mărite apar aproape de suprafața pielii. De obicei, ele apar la gambe și coapse atunci când pereții venelor se slăbesc sau valvele care regulează curgerea sângelui funcționează prost. Din fericire, există câteva remedii naturiste pentru varice pe care le poți aplica acasă.

Varicele pot cauza durere, oboseală, neliniște și senzația de arsură, palpitații, furnicături sau greutate a picioarelor. Aspectul venelor umflate este, de asemenea, un motiv de îngrijorare pentru mulți oameni.

Factori comuni care contribuie la apariția venelor varicoase sunt ereditatea, ocupații care necesită statul în picioare pentru mult timp, obezitatea, folosirea pilulelor anticoncepționale, constipația, și schimbările hormonale din corp în timpul sarcinii, a pubertății și a menopauzei.

Tratamentele medicale și chirurgicale pentru vene varicoase pot fi foarte scumpe. Poți încerca niște remedii pentru acasă pentru a descrește severitatea venelor varicoase, precum și pentru a reduce din disconfortul pe care acestea îl cauzează.

Usturoiul este unul dintre cele mai eficace remedii naturiste pentru varice

remedii naturiste pentru varice

1. Oţet de mere. Oțetul de mere este unul dintre cele mai la îndemână remedii naturiste pentru varice. Este un produs natural de curățire a corpului și, de asemenea, îmbunătățește curgerea sângelui și circulația. Când sângele începe să curgă natural, greutatea și umflăturile venelor varicoase vor descrește în mare măsură.

 • aplică oțet de mere nediluat direct pe piele, peste venele varicoase, și masează ușor zona. Fă acest lucru în fiecare zi înainte de culcare și din nou dimineața. Aplică acest remediu pentru câteva luni pentru a reduce mărimea venelor varicoase.
 • adaugă două lingurițe de oțet de mere la un pahar de apă și amestecă bine. Bea amestecul de două ori pe zi pentru cel puțin o lună pentru a obține rezultate pozitive.

2. Ulei de măsline. Creșterea circulației sanguine este esențială pentru tratarea venelor varicoase. Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru varice. Masajul cu ulei de măsline poate să ajute la creșterea circulației, reducând astfel durerea şi inflamarea.

 • amestecă cantități egale de ulei de măsline și ulei cu vitamina E și încălzește ușor amestecul. Masează venele cu uleiul cald pentru câteva minute. Fă acest lucru de două ori pe zi timp de o lună sau două.
 • poți, de asemenea, să amesteci patru picături de ulei esențial de chiparos cu două lingurițe de ulei de măsline cald și să masezi acest amestec.

remedii naturiste pentru varice - featured

3. Usturoi. Usturoiul este unul dintre cele mai larg răspândite remedii naturiste pentru varice. Acesta reduce inflamația și simptomele venelor varicoase. El ajută de asemenea la distrugerea toxinelor dăunătoare din vasele sanguine și îmbunătățește circulația.

Urmează aceste instrucțiuni foarte utile, în opt pași, atunci când te confrunți cu varicele:

 1. Taie șase căței de usturoi și pune-i într-un borcan curat de sticlă.
 2. Extrage sucul din trei portocale și adaugă-l în borcan.
 3. Adaugă, de asemenea, două linguri de ulei de măsline.
 4. Lasă amestecul să stea pentru aproximativ 12 ore.
 5. Agită borcanul și apoi pune câteva picături din soluție pe degetele tale.
 6. Masează venele inflamate cu soluția cu o mișcare circulară timp de 15 minute.
 7. Înfășoară zona cu un prosop de bumbac și lasă-l peste noapte.
 8. Repetă zilnic pentru câteva luni. De asemenea, include usturoiul proaspăt în dieta ta.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu