Câteva excelente remedii pentru arsuri, pe care le poți aplica acasă

Este un lucru folositor să cunoști aceste remedii pentru arsuri. Când te arzi pe piele, primul tău gând este probabil ce să pui pe arsură pentru a potoli durerea și a preveni alte vătămări.

Probabil că nu te-ai gândi să-ți tratezi arsurile cu următoarele 8 substanțe, însă ar trebui să o faci, fiindcă sunt de-a dreptul miraculoase. Aceste remedii pentru arsuri se pot dovedi foarte folositoare. Aruncă o privire pe lista noastră cu tratamente pentru arsuri, se poate dovedi folositoare!

1. Remedii pentru arsuri – Pastă de dinți cu mentă

remedii pentru arsuri

Iată prima noastră recomandare de pe lista cu tratamente pentru arsuri. Păstrează în bucătăria ta un tub de pastă de dinți albă cu mentă, ca un mijloc prin care să calmezi arsurile minore. Mai întâi, ține zona arsă sub apă rece, apoi usuc-o încet cu un prosop de hârtie și acoper-o cu un strat de pastă de dinți.

2. Vanilie

În cazul arsurilor minore, poți apela la niște extract de vanilie. Tot ce trebuie să faci este să folosești un bețișor pentru urechi ca să întinzi ușor lichidul pe pielea arsă. Evaporarea alcoolului din extractul de vanilie va răcori arsura, îndepărtând durerea.

3. Pliculețele de ceai

remedii pentru arsuri

Ceaiul negru conține acid tanic, care absoarbe căldura din arsuri și la face astfel mai puțin dureroase. Tot ce trebuie să faci este să pui două sau trei pungulițe ude de ceai negru pe arsură. Folosește niște tifon pentru a le fixa într-un loc.

4. Remedii pentru arsuri – Oțetul

Oțetul conține acid acetic, un component al aspirinei care ajută la ușurarea durerii, mâncărimii și inflamației cauzate de o arsură. Substanța aceasta este de asemenea antiseptică, așa că nu va permite ca arsura ta să se infecteze.

În plus, oțetul absoarbe căldura din arsură, ajutând astfel la calmarea durerii în mod natural. Înmoaie niște prosoape de hârtie în oțet diluat și apasă-le pe arsură sau folosește niște bețișoare pentru urechi pentru a întinde ușor oțetul pe arsură.

5. Mierea

remedii pentru arsuri

Mierea este un antibiotic natural, ceea ce înseamnă că poate să ajute la prevenirea infectării arsurii tale. Mierea are un echilibru natural al pH-ului, care este neprimitor pentru bacterii, așa că odată ce ai aplicat mierea, acestea poate ucide bacteriile sau infecția de la nivelul pielii. De asemenea, mierea va ajuta la calmarea arsurii, va îndepărta durerea și va ajuta pielea să se vindece.

6. Remedii pentru arsuri – Laptele

Laptele este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsuri. Conținutul de proteine și grăsimi al laptelui calmează arsurile și ajută la vindecare. Ține în lapte timp de 15 minute zona arsă pentru a calma rapid durerea. De asemenea, iaurtul gras, obținut din lapte integral, poate să ajute la răcorirea și hidratarea pielii arse.

7. Ulei de nucă de cocos

remedii pentru arsuri

Uleiul de nucă de cocos este o sursă grozavă de vitamina E, care vindecă pielea. De asemenea, uleiul de nucă de cocos conține acizi grași, care sunt antifungici și antibacterieni și ajută la prevenirea infectării arsurilor.

Dacă o arsură ți-a lăsat pe piele o urmă care arată urât, adaugă niște suc de lămâie la uleiul de nucă de cocos, înainte de a-l masa pe zona cicatrizată. Proprietățile acide ale sucului de lămâie vor ajuta la îndepărtarea cicatricii, în timp ce uleiul de nucă de cocos va ajuta la vindecarea zonei arse.

8. Uleiul de lavandă

Un chimist francez a descoperit puterea vindecătoare a uleiului de lavandă la începutul secolului XX. Chimistul suferise arsuri grave la mână, așa că și-a scufundat mâna într-o cuvă cu ulei esențial de lavandă și a descoperit că acesta calma durerea și ajuta la vindecarea rapidă a arsurii.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de ulei esențial de lavandă pur cu 60 de grame de apă într-o sticlă cu pulverizator. Scutură sticla și pulverizează lichidul pe pielea arsă ori de câte ori este nevoie.

Articol util? Dă-l mai departe!

2 comentarii la „Câteva excelente remedii pentru arsuri, pe care le poți aplica acasă”

  1. In cazul arsurilor am aplicat pe locul respectiv – necuratat/spalat sare de bucatarie si am lasat-o timp de minim 15 minute .Nu a existat niciodata durere suplimentara din cauza sarii. Durerea a disparut repede iar in locul respectiv nu au existat apoi „acumulari de lichid „. Aproape ca nu au ramas semne pe piele .

    Răspunde

Lasă un comentariu