Remedii pentru tuse naturale și surprinzător de eficiente

În general vorbind, tusea este perfect normală. Tusea poate să ajute la curățarea gâtului de flegmă și alți iritanți. Totuși, tusea susținută poate fi și un simptom al mai multor boli, cum ar fi o alergie, o infecție virală sau o infecție bacteriană. De aceea, îți prezentăm trei remedii pentru tuse surprinzător de eficiente.

Uneori, tusea nu are nimic de-a face cu plămânii tăi. Boala refluxului gastroesofagian poate de asemenea să cauzeze tuse. Poți trata tusea datorată răcelilor, alergiilor și infecțiilor sinusurilor cu o gamă de medicamente din comerț.

Pentru infecțiile bacteriene va fi nevoie de tratamente cu antibiotice. Totuși, pentru cei care preferă să evite chimicalele, iată câteva remedii pentru tuse care te pot ajuta:

1. Mierea folosită ca remediu pentru tuse

remedii pentru tuse - menta

Mierea este un remediu folosit de mult timp pentru durerile de gât. Poți crea propriul tău remediu acasă amestecând două lingurițe de miere cu ceai de plante sau apă caldă și lămâie. Mierea are un efect calmant, în timp ce sucul de lămâie poate să ajute la descongestionare.

Poți, de asemenea, să mănânci mierea cu lingura sau să o întinzi pe pâine și să mănânci o gustare. Menta este unul dintre cele mai vechi remedii pentru tuse.

2. Probioticele consumate ca remedii pentru tuse

remedii pentru tuse - probiotice

Probioticele sunt microorganisme care pot să asigure o gamă întreagă de beneficii pentru sănătate, constituind unul dintre cele mai bune remedii pentru tuse. Chiar dacă nu îndepărtează tusea în mod direct, ele ajută la echilibrarea florei gastrointestinale. Flora gastrointestinală este alcătuită din bacteriile care trăiesc în intestinele tale.

Acest echilibru poate să ajute funcțiile sistemului imunitar în întregul corp. De asemenea, studiile arată că Lactobacillus, o bacterie din lactate, poate să reducă posibilitatea unei răceli sau gripe și sensibilitatea la anumiți alergeni, cum ar fi polenul.

Laptele îmbogățit este o sursă excelentă de Lactobacillus. Ar trebui totuși să ai grijă, fiindcă laptele poate să facă flegma mai groasă. Poți de asemenea să cumperi suplimente probiotice în majoritatea magazinelor cu mâncare sănătoasă și a farmaciilor.

Fiecare producător de suplimente poate să aibă doze zilnice recomandate diferite. Probioticele sunt de asemenea adăugate la anumite tipuri de iaurt, și sunt prezente în supa miso și pâinea cu aluat dospit.

3. Menta întrebuințată ca remediu pentru tuse

remedii pentru tuse - menta

Frunzele de mentă sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare, fiind unul dintre cele mai populare remedii pentru tuse. Mentolul din mentă calmează gâtul și acționează ca un decongestionant, ajutând la ruperea mucusului.

Poți avea beneficii dacă bei ceai de mentă sau dacă inhalezi vapori de mentă într-o baie de aburi. Pentru a face o baie de aburi, adaugă trei sau patru picături de ulei de mentă pentru fiecare 150 de mililitri de apă fierbinte. Pune-ți un prosop pe cap, și inspiră adânc direct deasupra apei.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu