Rutina de yoga de doar 3 minute care iti reduce riscul de diabet, scade nivelul de stres si iti tonifiaza tot corpul

Un studiu recent realizat de specialiștii de la Universitatea Caledoniană din Glasgow a constatat că încorporarea a trei minute de exerciții de yoga în rutina zilnică poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge.

La studiu au participat 15 adulți sănătoși care au fost rugați să stea la birou timp de opt ore, fie rămânând sedentari, fie efectuând 180 de secunde de yoga la fiecare oră. În mod interesant, studiul a arătat că mișcările de tai chi nu au avut niciun efect semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge.

Cu toate acestea, în cazul celor care s-au angajat în exerciții de yoga, cum ar fi poziția cobra, luptătorul sau muntele, nivelul zahărului din sânge a scăzut cu până la 10%. Yoga oferă beneficii suplimentare, cum ar fi tonifierea și alungirea mușchilor, îmbunătățirea rezistenței fizice, a echilibrului și a flexibilității.

Aceste rezultate nu sunt o surpriză pentru instructorul de yoga Marianne O’Neill, care predă cursuri de yoga la Corinthia Hotel, frecventat de celebrități precum Catherine Zeta-Jones, Daniel Craig și Jennifer Lawrence.

O’Neill explică faptul că yoga are numeroase beneficii, nu numai pentru diabet, ci și pentru anxietate, stres și controlul greutății. Partea cea mai bună este că nu necesită un angajament semnificativ de timp. O’Neill recomandă să vă puneți un cronometru pe telefon și să încorporați cât mai multe exerciții în trei minute.

Puteți alege orice serie de exerciții pe care o preferați, atâta timp cât creați o „mini-sesiune” de antrenament la fiecare oră. Pentru începători, există un exercițiu care poate fi făcut stând pe un scaun. Stați pe podea cu picioarele încrucișate și respirați încet pe nas.

Țineți-vă respirația timp de patru secunde, relaxați-vă și expirați încet în timp ce coborâți umerii. Repetați acest lucru de trei ori. Un alt exercițiu constă în a sta pe podea cu picioarele încrucișate, întinzând brațele larg și răsucind trunchiul.

Așezați mâna stângă pe genunchiul drept și mâna dreaptă în spatele dumneavoastră, cu vârfurile degetelor atingând podeaua. Respirați încet și profund. Stați drept și rotiți-vă trunchiul înapoi. Repetați exercițiul pe partea opusă. Puteți încerca și poziția cobra stând cu fața în jos, cu brațele pe lângă corp.

Așezați palmele pe podea sub umeri și ridicați încet trunchiul, menținând poziția câteva secunde. Alternativ, puteți încerca postura Sfinxului, stând întinsă pe burtă și sprijinindu-vă pe antebrațe și palme, ridicând trunchiul și menținând poziția timp de 30 de secunde.

Pentru postura câinelui cu fața în jos, stați pe podea, sprijinindu-vă pe palme și genunchi. Ridicați genunchii de pe podea și sprijiniți-vă pe tălpi, ridicând șoldurile și fixând ferm palmele și tălpile pe podea până când corpul formează un triunghi. Mențineți această poziție timp de câteva secunde.

În cele din urmă, încercați poziția războinicului stând cu picioarele ușor depărtate și făcând un pas înapoi cu piciorul drept, răsucindu-l spre exterior la 90 de grade, în timp ce îndoiți genunchiul stâng. Întindeți brațele orizontal, cu brațul stâng în linie cu piciorul stâng și brațul drept deasupra piciorului drept.

Întoarceți capul pentru a privi spre vârful degetelor mâinii stângi, păstrând coloana vertebrală în poziție verticală. Încorporarea acestor exerciții de yoga în rutina dvs. timp de doar trei minute pe oră poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge și poate oferi diverse alte beneficii pentru bunăstarea dvs. generală.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu