S-a dat verdictul dupa 10 ani de studii: aceasta este cea mai sanatoasa planta din lume si ar trebui sa o consumam mai des

Cresonul, cunoscut și sub numele de agriș sau măcriș, este o plantă mică, dar puternică, care crește abundent în România în timpul primăverii. Îl puteți găsi chiar și în supermarketul local, mai exact în secțiunea de salate sau microplante. Studii ample au arătat că agrișul este incredibil de sănătos.

În 2014, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a efectuat cercetări pentru a identifica alimentele care scad riscul de boli cronice. Aceștia au vrut să afle care sunt alimentele care oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate având în vedere conținutul lor caloric.

Ei s-au concentrat asupra a 17 nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele C, D, E și K, precum și minerale importante precum calciul și potasiul. Cresonul de apă face parte din familia cruciferelor, alături de conopidă, broccoli și hrean. Acesta este plin de vitamine esențiale, minerale și antioxidanți puternici, ceea ce îl face foarte hrănitor.

De fapt, oferă mai multă nutriție pe calorie decât majoritatea celorlalte alimente. Varza chinezească și varza kale au fost singurele alte concurente pentru titlul de cea mai sănătoasă plantă. Numeroase studii au documentat beneficiile incredibile ale cresonului de apă.

Cercetătorii investighează potențialul său de a reduce efectele nocive ale fumatului, de a bloca semnalele cancerului de sân și de a atenua stresul fizic cauzat de exercițiile fizice.

Potrivit expertului în nutriție Julia Zumpano, s-a constatat că agrișul promovează sănătatea oaselor, minimizează deteriorarea ADN-ului și oferă proprietăți anticancerigene. În ciuda simplității sale, cresonul de apă este bogat în antioxidanți.

Acești antioxidanți ajută la combaterea stresului oxidativ, care este un factor care contribuie la îmbătrânire și la diferite boli. Există multe moduri de a vă bucura de creson în dieta dumneavoastră.

Îl puteți adăuga în smoothie-uri de fructe, îl puteți încorpora în sosul pesto de casă, puteți presăra o mână în salata de prânz, îl puteți asocia cu un file de pește sălbatic, îl puteți include în sandvișul preferat sau pur și simplu îl puteți mesteca într-o supă preparată.

Așadar, de ce să nu vă alăturați tendinței și să începeți să încorporați creson în mesele dumneavoastră? Procedând astfel, vă veți bucura de beneficiile uneia dintre cele mai sănătoase plante din lume.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu