Sa te odihnesti este productiv: ce spun psihologii despre arta relaxarii intr-o lume tot mai stresanta

Burnout este considerat un „fenomen ocupațional” de către Organizația Mondială a Sănătății și se caracterizează prin sentimente de epuizare, cinism și eficiență redusă la locul de muncă. În lumea presiunilor ridicate din zilele noastre, este frecvent ca persoanele să acorde prioritate timpului liber ca modalitate de a combate epuizarea.

Dr. Ellen Vora explică faptul că timpul liber nu este doar timp pierdut, ci poate fi productiv în prevenirea epuizării. În trecut, munca era limitată la anumite ore, dar cu tehnologia modernă, există o tentație constantă de a lucra tot timpul, ceea ce duce la epuizare.

Este esențial să stabilim limite și să prioritizăm odihna pentru a menține bunăstarea generală. Amelia Nagowski subliniază importanța timpului liber, deoarece stresul cronic poate avea consecințe fizice grave. A lua pauze, a merge în vacanțe și a-și acorda timp pentru a se reîncărca este esențial pentru sănătatea mentală și fizică.

Este necesar să se schimbe mentalitatea cu privire la odihnă și să se recunoască importanța acesteia în prevenirea epuizării profesionale. Amintiți-vă că îngrijirea de sine este crucială, iar acordarea de timp liber este o măsură proactivă pentru menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea privată.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu