Să trăiești fără zahăr: Povestea femeii de 75 de ani care a renunțat la zahăr în urmă cu 30 de ani

Carolyn Hartz a devenit populară pe rețelele de socializare în ultimii ani datorită rețetelor sale sănătoase, fără zahăr și cu puține calorii. Femeia în vârstă de 75 de ani vorbește din experiență: în urmă cu mai bine de trei decenii, ea a decis să renunțe complet la zahăr, deși se considera o „dependentă de dulciuri”.

Trei decenii fără zahăr

După cum explica australianul, fondator al companiei de produse de patiserie fără zahăr SweetLife într-un interviu acordat în 2017 pentru Daily Mail Australia, „metabolismul nostru încetinește pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce înseamnă că trebuie să preluăm controlul, să facem alegeri mai sănătoase și să muncim un pic mai mult”.

Carolyn Hartz.
Carolyn Hartz.

„Cred că este foarte important să fii conștient de tipul de alimente pe care le consumi și de cantitatea de alimente pe care le consumi. Să fii conștient atunci când mănânci este un factor foarte important. Mâncatul fără minte poate duce la creșterea inutilă în greutate. Eu le spun clienților mei: ‘savurați și bucurați-vă de fiecare îmbucătură…’. Aceasta vă va ajuta să vă liniștiți și să fiți mai puțin predispuși să mâncați prea mult”, continuă ea.

După cum detaliază, Hartz evită zahărul adăugat (nu zahărul care este prezent în mod natural în anumite alimente, cum ar fi fructele, pe care le consumă zilnic), optând în schimb pentru xilitol ca alternativă. În plus, el se asigură că include proteine în fiecare masă pentru a evita nevoia de a lua gustări între mese.

Somn, exerciții fizice și protecție solară

Dar stilul de viață al lui Hartz, mamă a trei copii, nu se rezumă doar la controlul dietei. De asemenea, ea încearcă să doarmă opt ore de somn în fiecare zi și urmează o rutină strictă de exerciții fizice care să o ajute să își mențină forma și greutatea.

Carolyn Hartz
Carolyn Hartz

În mod similar, ea subliniază importanța aplicării de cremă de protecție solară în fiecare zi și evitarea totală a băilor de soare: „Sunt foarte conștientă de efectele nocive ale soarelui: a trebuit să mi se extirpe un cancer din nas când aveam doar 30 de ani.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu