Schimbari mici, dar importante, in modul in care comunici cu partenerul de viata. Relatia voastra se va transforma la 180 de grade

Comunicarea și înțelegerea sunt esențiale într-o relație. Este important ca ambii parteneri să înțeleagă nevoile și dorințele celuilalt. Având conversații deschise, vă puteți adapta atitudinile și puteți evita certurile. Evitați să folosiți „tratamentul tăcerii”, deoarece poate fi dăunător pentru relație.

În schimb, vorbiți despre lucrurile care vă frustrează și apreciați și aspectele pozitive ale relației voastre. Acest lucru va duce la efecte pozitive imediate și la o mai bună înțelegere reciprocă.

Atunci când sunteți supărat pe partenerul dumneavoastră sau pe cineva apropiat, încercați să nu faceți afirmații radicale de genul „nu-mi acorzi niciodată atenție” sau „nu asculți niciodată ce spun”. Aceste afirmații îl închid pe interlocutor și evită să vă asumați responsabilitatea pentru propriul rol în situație.

În schimb, exprimați ceea ce simțiți folosind afirmațiile „eu”. De exemplu, spuneți „Mă simt rănit” în loc de „M-ai rănit”. Acest lucru creează un spațiu sigur pentru o comunicare deschisă. Acordați-vă timp înainte de a reacționa la ceva care vă supără.

Luați-vă un moment pentru a vă gândi la situație și încercați să înțelegeți perspectiva partenerului dumneavoastră. Acest lucru poate necesita câteva ore de reflecție. Dacă amândoi evitați să vă atacați reciproc și, în schimb, analizați situația cu calm, vă veți da seama că sunteți în aceeași echipă.

Amintiți-vă că comunicarea nu înseamnă doar a vorbi; este vorba și de a asculta. Chiar dacă sunteți supărat sau dezamăgit, ascultați cu atenție cuvintele partenerului dumneavoastră. Folosiți repetiția pentru a confirma că ați înțeles corect mesajul lor.

Acest lucru vă va asigura că sunteți pe aceeași lungime de undă și că puteți continua discuția în mod eficient. A fi sincer în comunicare poate fi o provocare. Adesea, încercăm să evităm să îl supărăm pe celălalt sau să provocăm conflicte. Cu toate acestea, dacă urmați pașii de mai sus, vă puteți spune adevărul fără să vă răniți persoana iubită.

Fiind sincer și înțelegător, vă puteți îmbunătăți comunicarea și vă puteți consolida relația.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu