Serviciile medicale de care pot beneficia persoanele neasigurate. Care este procedura?

Începând cu 1 iulie, persoanele neasigurate din România vor avea acces la servicii medicale gratuite care fac parte din Planul Național de Cancer. Aceste servicii vor fi finanțate de la bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Dr. Valeria Herdea.

Planul include servicii de prevenire, diagnosticare și tratament al cancerului pentru cei care nu au asigurare. Această inițiativă marchează un progres semnificativ în comparație cu alte țări. Fondurile alocate vor depinde de numărul de pacienți care solicită îngrijiri și primesc diagnosticul de cancer.

Pacienții neasigurați care caută ajutor medical se vor adresa mai întâi medicului de familie. În cazul în care există suspiciuni de cancer, investigații suplimentare și teste specializate vor fi efectuate de un oncolog pentru a confirma diagnosticul.

Acest proces asigură faptul că persoanele neasigurate primesc același standard de îngrijire ca și pacienții asigurați atunci când se confruntă cu cancerul. Planul național de combatere a cancerului urmărește reducerea ratelor ridicate de mortalitate asociate diferitelor tipuri de cancer prin furnizarea de servicii medicale complete și în timp util.

De-a lungul anilor, România a făcut progrese în ceea ce privește creșterea numărului de unități de scanare CT și RMN. Cu toate acestea, accesul la aceste tehnologii imagistice rămâne insuficient, în special în centrele universitare.

Planul național de combatere a cancerului recunoaște necesitatea îmbunătățirii accesului la servicii de imagistică pentru pacienții cu cancer.

Deși sunt necesare mai multe investiții pentru a îndeplini standardele Uniunii Europene, implementarea planului reprezintă un pas înainte în direcția abordării disparităților în materie de asistență medicală din țară.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu