Sfaturi pentru a-ți înveseli hainele colorate și albe

Sortează-ți hainele înainte de fiecare spălare

Sortarea hainelor înainte de fiecare spălare este un pas esențial pentru a păstra strălucirea culorilor. Separați albul de culorile închise și deschise. Procedând astfel, veți evita transferul culorilor nedorite la spălare. Făcându-vă timp pentru a vă sorta hainele, veți prelungi, de asemenea, durata de viață a acestora, ceea ce este benefic pentru mediu.

Spălați-vă hainele la o temperatură scăzută și folosiți un ciclu de centrifugare delicat.

Temperatura de spălare poate avea un impact asupra culorii hainelor dumneavoastră. Optați pentru temperaturi joase, între 30°C și 40°C, pentru a preveni scurgerea culorilor. În plus, alegeți o centrifugare delicată sau evitați o centrifugare completă pentru a păstra calitatea țesăturii și strălucirea culorilor.

Folosiți oțetul alb ca fixator natural de culoare

Oțetul alb este un ingredient versatil, care poate ajuta la reînvierea culorilor hainelor tale. Înainte de a porni mașina de spălat, turnați oțet alb direct în tambur sau în compartimentul pentru balsamul de rufe. Oțetul alb va acționa ca un fixator natural al culorilor, păstrând strălucirea culorilor strălucitoare, a negrilor profunde și a imprimeurilor. De asemenea, va acționa ca un balsam de rufe natural pentru a face hainele mai moi.

Bicarbonat de sodiu pentru a reînvia albul și culorile

Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient natural care este excelent pentru a scoate în evidență albul și culorile hainelor tale. Adăugați aproximativ 3 linguri de bicarbonat de sodiu la praful de spălat obișnuit pentru a obține rezultate bune încă de la prima spălare. Vei vedea că hainele tale își vor recăpăta strălucirea inițială, fie că este vorba de albul care s-a îngălbenit în timp sau de culorile care au devenit terne.

Folosiți apa de gătit spanac pentru a lumina hainele negre și întunecate

Vei fi uimit să afli că apa de gătit din spanac poate fi folosită pentru a da strălucire hainelor negre și întunecate. După ce ați îndepărtat spanacul, înmuiați hainele negre și închise la culoare (după ce le-ați spălat) în această apă timp de 5-10 minute. Clătiți-le apoi în apă curată și observați rezultatul: hainele dvs. își vor recăpăta culoarea intensă și strălucitoare.

Folosiți praful de copt pentru a da strălucire albușurilor

Dacă îmbrăcămintea albă preferată și-a pierdut strălucirea și a devenit cenușie în timp, nu ezitați să folosiți praf de copt pentru a o readuce la viață. Amestecați echivalentul unui plic de praf de copt cu detergentul dvs. obișnuit în compartimentul prevăzut în acest scop. Praful de copt va acționa ca un agent de înălbire natural, redând strălucirea inițială a hainei dvs. albe.

Folosește zeama de lămâie pentru a da strălucire hainelor albe și colorate

Sucul de lămâie este cunoscut pentru proprietățile sale de albire și purificare. Acesta poate fi folosit pentru a da strălucire hainelor albe, dar și pentru a reînvia culorile hainelor colorate. Puteți adăuga suc de lămâie atunci când spălați haine roșii din bumbac, de exemplu, pentru a le face ca noi.

Folosiți peroxid de hidrogen pentru hainele albe care s-au îngălbenit

Dacă hainele tale albe s-au îngălbenit în timp, peroxidul de hidrogen poate fi aliatul tău. Amestecați puțin peroxid de hidrogen cu detergentul obișnuit și alegeți un program de spălare la 60°C sau 90°C. Totuși, aveți grijă să nu folosiți acest truc pe țesăturile fragile care nu pot rezista la temperaturi ridicate.

Alegeți un detergent natural, ecologic, pentru a vă îngriji hainele

Pentru a păstra strălucirea culorilor hainelor dvs. și pentru a contribui la protejarea mediului, alegeți un detergent natural, ecologic. Detergenții naturali sunt mai puțin agresivi cu fibrele și păstrează moliciunea țesăturii. În plus, sunt adesea formulați fără agenți de înmuiere, ceea ce reduce și mai mult impactul asupra mediului. Optați pentru mărci ecologice, cum ar fi Les Petits Bidons, care oferă detergenți ecologici și eficienți.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu