Sfaturi utile în gospodărie – 13 trucuri care îți vor face viața mai ușoară

Îţi prezentăm o listă de sfaturi utile pentru acele momente „neprevăzute” din timpul curățeniei. Vei descoperi că toate sunt cât se poate de accesibile oricui. Așadar, fă-ţi viaţa mai uşoară cu aceste sfaturi utile în gospodărie:

 • Fă-ţi o soluţie de curăţat uşor de obţinut şi bună la toate: iată reţeta de substanţă de curăţat care va face ca aproape orice suprafaţă să strălucească (mai ales suprafețele din bucătărie, instalaţiile sanitare şi interiorul frigiderului). Combină patru linguri de bicarbonat de sodiu şi un sfert de litru de apă caldă şi foloseşte un burete pentru a îndepărta mizeria.
 • Rezolvă papucii sport urât mirositori: reîmprospătează-te după ora ta de sport împrăştiind nişte bicarbonat de sodiu în papucii tăi (şi în geanta de sport, dacă tot ai început). Trebuie doar să scoţi bicarbonatul afară înainte de a-i purta din nou. Acesta este unul dintre cele mai folositoare sfaturi utile în gospodărie.
sfaturi utile in gospodarie - bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre aliații de nădejde din orice casă
 • Îndepărtează urmele rămase după colorat: pasta de dinţi poate să şteargă urmele de marker de pe lemn – un truc care vine la îndemână dacă ai copii creativi.
 • Scoate mirosul urât din coșul de gunoi: freacă bine coșul cu câteva coji de lămâie şi apoi clăteşte cu apă rece pentru a îndepărta orice mirosuri neplăcute.

Sfaturi utile în gospodărie: să ai întotdeauna la îndemână bicarbonat de sodiu și pastă de dinți

 • Împrospătează animalele de pluş: între două spălări (cu maşina de spălat, desigur) îngrijeşte-te de prietenii de pluş ai copilului tău periindu-i cu un dispozitiv de îndepărtat scame.
 • Şterge desenele de pe perete: când eforturile artistice ale copilului sfârşesc peste noua ta vopsea, curăţă uşor cu un burete umed pe care ai împrăştiat bicarbonat de sodiu.
 • Îndepărtează părul din perii şi piepteni: luptă cu strângerea părului pe produsele de îngrijire a părului cu o soluţie spumoasă din câteva picături de săpun de vase amestecat cu apă caldă.
 • Luptă cu mirosurile neplăcute cauzate de animalele de companie: deodorizează locurile moi şi comode din casa ta – inclusiv locul de dormit al câinelui. Împrăştie bicarbonat de sodiu pe suprafeţe, lasă-l timp de 15 minute şi apoi aspiră-l. Acesta este unul dintre cele mai la îndemână sfaturi utile în gospodărie.
sfaturi utile in gospodarie - borcane in baie
Viața e mai simplă când decizi să ai totul la îndemână, nu-i așa?

 • Păstrează baia mereu curată: aruncă obiectele expirate şi nefolosite, precum şi ambalajele voluminoase (în schimb, depozitează totul în borcane, pungi şi coşuri din care poţi lua şi băga produse cu uşurinţă).
 • Degajează scurgerile blocate: când observi că scurgerea ta începe să se obstrucţioneze, toarnă în ea o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu, urmat de o jumătate de ceaşcă de oţet. Acoperă cu un prosop umed pentru a izola efectele desprinse parcă de la un simpozion ştiinţific. Aşteptă cinci minute şi apoi evacuează cu apă fierbinte.
 • Curăţă maşina fără aspirator: un dispozitiv de îndepărtat scamele este o soluţie binevenită şi mai puţin greoaie şi acesta poate să încapă în colţuri şi crăpături unde dependinţele aspiratorului tău nu pot să ajungă.
 • Fă tenişii să strălucească din nou: fă ca tenişii tăi să arate ca scoşi din cutie frecându-i cu pastă de dinţi. Iată unul dintre cele mai surprinzătoare sfaturi utile în gospodărie.
 • Desfă un lanţ înnodat: nu mai îţi irosi niciodată timpul trăgând cu disperare de bijuteriile înodate. Slăbeşte nodul cu puţină pudră de talc pentru copii şi foloseşte un ac pentru a-l desface.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu