10 sfaturi utile pentru curățenie și o casă impecabilă

Unul dintre cele mai practice sfaturi utile pentru curățenie este să creezi o soluție din suc de lămâie şi apă, ca alternativă la produsele de împrospătare a aerului. Pe lângă faptul că acest spray natural îţi va face casa să miroasă proaspăt, lămâile au excelente calităţi antibacteriene, care le fac perfecte pentru curăţat.

Aceste sfaturi utile pot nu numai să ușureze enorm curăţenia de fiecare zi, ci aduc şi o mulțime de alte beneficii. Alegerea soluției potrivite pentru mobila şi podelele de lemn, de exemplu, poate fi destul de greu, aşa că un amestec cu o parte suc de lămâie şi două părţi ulei de măsline îţi va lustrui lemnul la perfecţie. Te va ajuta şi să economiseşti bani, iar ce rămâne în plus poate fi folosit pentru o salată delicioasă.

Este bine să foloseşti ingrediente naturale precum lămâile şi tehnici tradiţionale atunci când este posibil, deoarece acestea menajează mobila şi mediul. Aceste mici trucuri te pot ajuta şi pe tine.

sfaturi utile pentru curățenie

Iată lista cu 10 sfaturi utile pentru curățenie, care îți vor ușura enorm treaba

  1. Foloseşte cretă înainte de a-ţi spăla hainele, ca să cureţi rapid petele de grăsime.
  2. Bicarbonatul de sodiu scoate petele de cafea. Acesta este unul dintre cele mai folositoare sfaturi utile pentru curățenie.
  3. Foloseşte un uscător de păr pentru a îndepărta cercurile de apă de pe suprafeţele de lemn şi reîmprospătează locul cu ulei de măsline.
  4. Poţi scoate zgârieturile şi rosăturile din canapeaua ta de piele folosind puțină cremă de pantofi.
  5. Coca-Cola este perfectă pentru a curăţa petele de ulei de pe ciment sau gresie.
  6. Foloseşte o lamă de ras pentru a îndepărta prin răzuire vopseaua din haine.
  7. Frecarea unei jumătăţi de grapefruit pe suprafeţe, împrăştierea de sare şi spălarea cu un burete şi apă caldă pot să te ajute să obţii o chiuvetă strălucitoare.
  8. Împrăştie pe covoare şi preşuri o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. După 15 minute poţi pur şi simplu să mături mizeria şi orice urmă de mucegai va dispărea.
  9. Iată unul dintre cele mai greu de bănuit sfaturi utile pentru curățenie: curăţă jaluzelele cu un amestec 50:50 de oţet şi apă şi o şosetă veche.
  10. Curăţă de murdărie orice răzătoare frecând lamelele cu bucăţi de cartof crud.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu