Oamenii de știință au realizat un studiu pentru a înțelege cum afectează furia atingerea obiectivelor. Studiul a implicat peste 1.000 de participanți și a analizat date de la alți peste 1.400 de subiecți. Participanților li s-au arătat diferite imagini și au experimentat diverse emoții, precum amuzament, tristețe, furie și neutralitate.
Apoi au fost însărcinați să completeze diferite provocări, cum ar fi cuvinte încrucișate și jocuri video. Cercetătorii au examinat, de asemenea, date din sondajele din timpul alegerilor prezidențiale americane privind intențiile de vot. Ei au constatat că furia a influențat comportamentul oamenilor și capacitatea lor de a atinge obiectivele.
Furia a îmbunătățit performanțele participanților în cadrul experimentelor și, uneori, le-a redus timpul de reacție. Aceste efecte pozitive ale furiei au fost mai proeminente atunci când obiectivele erau mai provocatoare.
De fapt, participanții care au exprimat că ar fi supărați dacă candidatul lor preferat nu ar câștiga au fost mai predispuși să voteze. Autoarea studiului, Heather Lench, a declarat că rezultatele demonstrează că furia crește efortul pentru atingerea unui obiectiv, ceea ce duce la un succes mai mare.
În ciuda faptului că furia este adesea percepută ca o emoție negativă care trebuie controlată, aceste rezultate indică faptul că furia poate servi ca forță motivațională atunci când este concentrată pe atingerea unui obiectiv.
Lench a subliniat importanța de a experimenta un amestec de emoții pozitive și negative pentru bunăstarea generală și a evidențiat faptul că emoțiile negative, cum ar fi furia, pot fi instrumente eficiente în anumite situații.
Principala concluzie a studiului este de a valorifica furia ca sursă de inspirație și de a acționa în vederea atingerii obiectivelor noastre, mai degrabă decât de a permite ca aceasta să ne consume pe plan intern. Atunci când este canalizată în mod corespunzător, furia ne poate ghida spre ceea ce prețuim și ne poate ajuta să ne atingem obiectivele.