Singurul lucru pe care sa-l faci dupa masa pentru o digestie mai buna si accelerarea slabitului

Mersul pe jos este o metodă simplă și accesibilă, recomandată de experții în sănătate pentru promovarea unei bune digestii. Doar o scurtă plimbare de 10-15 minute sau aproximativ 2.000 de pași poate avea beneficii semnificative.

Această activitate ușoară ajută la stimularea digestiei, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la absorbția nutrienților din alimente. Atunci când mergem pe jos, alimentele noastre se deplasează mai eficient prin tractul digestiv, reducând riscul de constipație sau de senzație de prea multă sațietate după ce mâncăm.

Este important să abordăm mersul pe jos într-o manieră relaxată și lentă, amintindu-ne să respirăm adânc. Antrenoarea de sănătate Joanna Wen sugerează că o plimbare de 10-15 minute este, în general, suficientă. Este recomandat să profitați de pauza de masă pentru a ieși afară și a vă bucura de lumina soarelui în timpul plimbării.

Dacă nu este posibil să ieșiți afară, chiar și câțiva pași în jurul biroului sau în casă pot pune corpul în mișcare. Mersul pe jos este deosebit de benefic, deoarece promovează activitatea fizică fără a pune o presiune excesivă asupra corpului.

Mersul pe jos crește contracțiile mușchilor din tractul gastrointestinal, ajutând astfel procesul de digestie prin faptul că ajută la deplasarea alimentelor. De asemenea, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge prin consumarea glucozei, potrivit nutriționistului Mary Sabat.

În plus, mersul pe jos ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și a fluidelor limfatice în tot corpul, permițând o mai bună absorbție a nutrienților din alimente. Un alt beneficiu major al mersului pe jos este capacitatea sa de a reduce stresul. Studii recente au descoperit o legătură puternică între stres și problemele digestive.

Prin îmbunătățirea digestiei, mersul pe jos poate avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a stării generale de bine. Pentru a observa îmbunătățiri în ceea ce privește digestia, se recomandă să faceți din mersul pe jos un obicei zilnic, după una dintre mesele principale ale zilei, cum ar fi prânzul sau cina.

Procedând astfel, puteți experimenta, de asemenea, un metabolism accelerat, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate. În concluzie, mersul pe jos este o metodă simplă și eficientă pentru a îmbunătăți digestia.

Aceasta încurajează mișcarea alimentelor prin tractul digestiv, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la absorbția substanțelor nutritive. În plus, mersul pe jos poate reduce stresul și poate îmbunătăți starea generală de spirit.

Încorporarea unei plimbări zilnice după masă poate duce la îmbunătățiri notabile ale digestiei și chiar poate contribui la pierderea în greutate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu