Spate: 9 dureri de care trebuie să te îngrijorezi

Mai multă durere dimineața

Vă treziți dimineața cu un sentiment de ruginire?

Această senzație ar trebui să vă alerteze și să vă determine să vorbiți cu un medic. Este un semn de durere mecanică, probabil osteoartrită, dacă durează mai puțin de o jumătate de oră dimineața.

Durere care durează mai mult de 15 zile

Durerea de spate este un motiv de îngrijorare dacă durează mai mult de 15 zile. Dacă durerea severă apare după un șoc sau o cădere și durează mai mult de 10 sau 15 zile, poate indica un disc intervertebral comprimat sau fisurat sau o vertebră fracturată.

Durerea la femei după vârsta de 50 de ani

Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre devin mai fragile. Prin urmare, durerile de spate recurente ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru femei începând cu vârsta de 50 de ani, în timpul menopauzei, și pentru bărbați începând cu vârsta de 70 de ani, în timpul andropauzei.

Fragilitatea osoasă reprezintă un risc de compresie vertebrală.

Durere care nu dispare în ciuda medicamentelor

În cazul în care analgezicele convenționale (cum ar fi paracetamolul) nu ameliorează durerea, trebuie consultat un medic pentru a găsi cauza problemei și pentru a concepe un tratament adecvat. Dacă durerea este persistentă, poate fi un semn de compresie a măduvei spinării sau a nervilor spinali (nervi care ies din măduva spinării și nu din creier, n.r.) și cu cât așteptați mai mult, cu atât va fi mai dificil de tratat.

Durere care te trezește noaptea

În cazul în care durerea este nocturnă, foarte intensă și insomniacă, este necesar un consult de urgență. Acest tip de durere ascuțită și insomniacă poate fi asociată cu semne de paralizie. Trebuie să consultați un medic cât mai curând posibil pentru a obține un diagnostic medical și pentru a preveni riscul unei paralizii ireversibile.

Durere care radiază în josul piciorului

Dacă durerea de spate se extinde în josul piciorului, este posibil să fie vorba de o leziune nervoasă. Dacă durerea de spate se extinde în coapsă, poate fi vorba de cruralgie, adică de o leziune a nervului crural (sau femural). Cu toate acestea, dacă durerea se extinde până la picior, este mai probabil să fie vorba de o leziune a nervului sciatic.

Durere repetată și intensificată

Vă răniți în mod regulat la spate, durerea durează din ce în ce mai mult? Blocajele frecvente care cresc în intensitate pot indica uzura discurilor intervertebrale. În cazul blocajelor regulate, putem lucra și asupra problemei emoționale. Simptomele nu apar de obicei întâmplător, ci fac parte dintr-o logică globală a corpului și a minții și sunt uneori semnale de alarmă. În acest caz, trebuie să căutăm originea simptomelor pentru a le înțelege și a le trata mai eficient.

Durere legată de o anumită mișcare

Dacă durerea de spate apare atunci când faceți o anumită mișcare sau durează mai mult de o oră în fiecare dimineață, nu ezitați să vorbiți cu un medic.

Durerea care vă trezește noaptea și durează mai mult de o oră dimineața poate fi o durere inflamatorie care necesită tratament medical.

Dureri de spate care se extind la nivelul pieptului

Poate exista o durere care își are originea în spate și care rezonează în alte părți ale corpului, de exemplu în piept: aceasta este o durere proiectată.

Nu este vorba numai de spate. Ar trebui să consultați mai întâi un medic pentru a exclude cauzele viscerale (inimă, aortă, plămâni, sistem digestiv) înainte de a face o programare la un osteopat.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu