Specialistii au creat dieta de 5 zile care imita postul, dar fara infometare. Incetineste imbatranirea si reduce riscul de cancer

Un studiu recent a constatat că o dietă care imită postul (FMD) ar putea reduce vârsta biologică cu până la doi ani pentru persoanele care au urmat-o timp de 15 zile pe parcursul a trei luni. Dieta presupune consumul a mai puțin de 1000 de calorii pe zi, constând în alimente cu conținut scăzut de grăsimi, supe, băuturi energizante și suplimente.

Prin „păcălirea” organismului într-o stare de post, dieta stimulează eliberarea de enzime și alte substanțe asociate cu longevitatea.

Creatorul acestei diete, profesorul Valter Longo, a explicat că acest studiu este primul care arată că o intervenție dietetică, fără a necesita modificări permanente ale regimului alimentar sau alte ajustări ale stilului de viață, poate face oamenii mai tineri din punct de vedere biologic.

Participanții la studiu au consumat 1100 de calorii în prima zi și aproximativ 720 de calorii zilnic în următoarele patru zile, alături de gustări sănătoase și ceai. Participanții au revenit apoi la dieta lor obișnuită pentru restul de 25 de zile.

Probele de sânge au arătat că cei care au urmat FMD au avut un risc mai mic de diabet, inclusiv o rezistență redusă la insulină și niveluri reduse de zahăr din sânge.

Scanările RMN au arătat, de asemenea, o scădere a grăsimii abdominale și hepatice, legată de un risc mai mic de sindrom metabolic și de boli asociate, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul. S-a constatat că dieta FMD a crescut raportul limfoid-mioid, ceea ce indică un sistem imunitar mai tânăr.

În general, participanții care au urmat dieta FMD și-au redus vârsta biologică cu o medie de 2,5 ani. Vârsta biologică reflectă sănătatea celulelor și a țesuturilor, afectând susceptibilitatea la boli.

Oamenii de știință sugerează că dieta FMD are efecte de întinerire asupra sistemului imunitar și poate schimba funcționarea celulelor într-o manieră anti-îmbătrânire prin promovarea procesului de autofagie, prin care organismul elimină celulele dăunătoare.

Această dietă își propune să imite efectele unui post negru de doar apă, oferind în același timp nutrienți esențiali.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu