Știi care sunt cele mai murdare locuri din baia ta?

Flanelurile și florile de baie: terenuri de reproducere pentru bacterii

Flanelurile și florile de baie sunt accesorii de baie utilizate în mod obișnuit. Cu toate acestea, ele pot fi adevărate terenuri de reproducere pentru bacterii. Potrivit unui studiu relatat de Le Parisien, aceste obiecte conțin adesea bacterii, drojdie și mucegai. Pentru a evita infecțiile, vă recomandăm să le schimbați în mod regulat, să le clătiți bine și să le lăsați să se usuce între utilizări.

Perdelele de duș: un alt teren de reproducere pentru germeni

Perdeaua de duș este un alt element din baie care poate acumula bacterii. Dacă este prea lungă sau rămâne pliată, este posibil să nu se usuce corespunzător, încurajând dezvoltarea ciupercilor. Așadar, este important să o schimbați în mod regulat și să o scurtați dacă este necesar. Și nu uitați să o strângeți bine după fiecare utilizare, pentru a preveni ca pliurile să rămână umede.

Chiuveta: un teren de reproducere pentru germeni

Chiuveta este un alt loc din baie în care germenii se înmulțesc cu ușurință. Geamul care ține periuțele de dinți poate fi deosebit de murdar. Potrivit Le Parisien, o simplă ștergere nu este suficientă pentru a elimina bacteriile. Vă recomandăm să o spălați regulat în mașina de spălat vase sau să o înmuiați în apă cu săpun timp de cel puțin 20 de minute.

Rosturi de țiglă

Atunci când vă curățați baia, probabil că vă concentrați asupra suprafețelor principale, cum ar fi cada, chiuveta și toaleta. Cu toate acestea, îmbinările de gresie sunt adesea trecute cu vederea. Aceste mici spații dintre gresie și faianță pot aduna murdărie, mucegai și bacterii. Pentru a curăța rosturile gresiei, folosiți o periuță de dinți sau o perie specială pentru rosturi cu un amestec de apă fierbinte și oțet alb. Frecați ușor rosturile până când acestea sunt curate, apoi clătiți bine.

Periuțele de dinți care conțin sticlă: un teren propice pentru germeni

Paharul care ține periuțele de dinți este o altă zonă care este adesea trecută cu vederea atunci când se face curățenie în baie. Această sticlă poate adăposti mulți germeni. O simplă ștergere cu un burete nu este suficientă pentru a elimina bacteriile. Vă recomandăm să îl spălați în mod regulat în mașina de spălat vase sau să îl înmuiați în apă cu săpun timp de cel puțin 20 de minute. Acest lucru va elimina eficient germenii și va menține o bună igienă orală.

Curățarea regulată pentru a vă păstra baia curată

Pentru a vă păstra baia curată și sănătoasă, este esențial să luați măsuri regulate de curățare. Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a elimina bacteriile din baia dumneavoastră:

  • Curățați în mod regulat robinetele, mânerele ușilor și întrerupătoarele cu un dezinfectant adecvat.
  • Utilizați un detergent adecvat pentru toaletă și curățați frecvent.
  • Asigurați-vă că baia este bine ventilată pentru a reduce umiditatea care favorizează dezvoltarea mucegaiului.
  • Spălați în mod regulat prosoapele și covorașele de baie la temperaturi ridicate pentru a elimina bacteriile.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu