Studiu: Dormitul cu animalul de companie iti poate imbunatati calitatea vietii

Dormitul cu animalul de companie este un subiect care divizează părerile, dar studiile arată că poate avea mai multe beneficii. Împărtășirea patului cu companionul tău blănos îți poate oferi confort și companie, ajutându-te să te relaxezi și să dormi mai bine.

Interacțiunea cu animalele de companie poate reduce nivelul de stres și anxietate prin eliberarea de substanțe chimice de bine în creierul dumneavoastră.

În ciuda preocupărilor legate de faptul că animalele de companie ar putea perturba somnul, mulți proprietari constată că dormitul cu animalul lor de companie îmbunătățește de fapt calitatea odihnei lor. Căldura fizică și confortul unui animal de companie vă poate ajuta să adormiți mai repede și să aveți un somn mai profund.

Un studiu din 2017 a constatat că majoritatea persoanelor care au dormit cu animalele lor de companie au raportat o calitate mai bună a somnului și un debut mai rapid al somnului. Dormitul cu animalul de companie poate, de asemenea, să întărească legătura dintre voi, oferind mai mult timp împreună și crescând sentimentele de apartenență.

Pentru animalele de companie, dormitul alături de stăpânii lor poate fi reconfortant și poate spori încrederea în stăpânul lor. Faptul că aveți un animal de companie în pat vă poate face să vă simțiți mai în siguranță și mai confortabil pe parcursul nopții.

Câinii, în special, au instinctul de a-și proteja stăpânii și de a-i alerta în cazul unor potențiale pericole.

Pentru a asigura un somn odihnitor atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie, este important să vă păstrați animalul curat și fără paraziți, să îi oferiți un spațiu de dormit confortabil și să vă curățați periodic așternutul pentru a evita alergenii.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu