Studiu: femeile sunt mai afectate decat barbatii atunci cand se despart de partenerul de viata

Despărțirea de un partener de viață este adesea considerată una dintre cele mai dificile experiențe de viață. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Binghamton și de la University College London face lumină asupra modului în care bărbații și femeile gestionează diferit despărțirile.

Studiul, în cadrul căruia au fost chestionați 5.705 participanți din 96 de țări, a constatat că femeile au tendința de a simți mai multă durere după o despărțire, atât emoțională, cât și fizică, în comparație cu bărbații. Femeile și-au evaluat suferința emoțională la o medie de 6,84, în timp ce bărbații au obținut un scor de 6,58.

În ceea ce privește durerea fizică, femeile au obținut o medie de 4,21, față de 3,75 pentru bărbați. În ciuda faptului că se confruntă cu o durere mai intensă, femeile tind să se recupereze mai repede după despărțiri.

Studiul sugerează că femeile sunt mai expresive cu privire la emoțiile lor și caută sprijin din partea rețelei lor în momentele dificile, în timp ce bărbații își ascund adesea sentimentele sau apelează la comportamente dăunătoare precum alcoolul sau drogurile.

De asemenea, este mai probabil ca bărbații să treacă printr-o perioadă de doliu după o despărțire, ceea ce duce la eventuale regrete pentru ceea ce au pierdut. Cercetătorii subliniază faptul că bărbaților le poate lua mai mult timp să se obișnuiască cu sfârșitul unei relații și le poate fi dificil să înlocuiască golul emoțional lăsat în urmă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu