Studiu: mersul pe jos de trei ori pe saptamana reduce la jumatate durerile de spate

Un studiu recent din revista Lancet a arătat că mersul pe jos de trei ori pe săptămână, timp de aproximativ două ore de fiecare dată, poate reduce la jumătate șansele ca durerile de spate să reapară. Este o modalitate simplă și economică de a aborda această problemă.

Cercetarea a monitorizat timp de trei ani 700 de adulți care suferiseră recent de dureri lombare. Jumătate dintre aceștia s-au alăturat unui program în cadrul căruia au fost îndrumați de un fizioterapeut și au participat la sesiuni de mers pe jos. Cealaltă jumătate a făcut parte dintr-un grup de control și nu a primit niciun tratament special.

Autorul principal al studiului, Mark Hancock din Australia, a declarat că, după șase luni, majoritatea persoanelor care au participat la program mergeau pe jos aproximativ 130 de minute timp de trei până la cinci zile pe săptămână.

Studiul a constatat că mersul pe jos ar putea ajuta în mod semnificativ la problema globală a handicapului reprezentată de durerile de spate, datorită combinației sale de mișcări blânde, întărire musculară, relaxare, reducerea stresului și eliberarea de endorfine.

Dacă vă confruntați cu dureri lombare și doriți să încercați acest lucru, dar vă simțiți lipsit de timp sau nu sunteți în cea mai bună formă, Hancock vă sfătuiește să începeți cu pași mici. Nu trebuie să mergeți pe distanțe lungi; începeți cu plimbări scurte și creșteți încet durata și intensitatea pe măsură ce vă creșteți nivelul de formă fizică.

Mersul pe jos este un exercițiu ușor, incluziv și accesibil, potrivit pentru aproape toată lumea, indiferent de locul în care locuiesc, de vârstă sau de situația financiară.

Pe lângă reducerea durerilor de spate, mersul pe jos are și numeroase alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, a rezistenței oaselor, a bunăstării mentale și a gestionării unei greutăți sănătoase.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu