Suc de lămâie și alte 8 sfaturi pentru a-ți crește părul înapoi în mod natural

Există lucruri pe care le puteți face în mod natural pentru a vă crește părul la loc. Iată 9 exemple

Căderea părului este în creștere și, deși este posibil să nu aibă un efect fizic direct asupra sănătății dumneavoastră, impactul emoțional poate fi semnificativ. Există diverse motive pentru căderea părului: genetica, dezechilibrele hormonale, ciupercile scalpului, stresul, bolile autoimune și deficiențele nutriționale, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face părul să crească din nou în mod natural.

Ce este căderea părului?

Căderea părului poate fi clasificată în funcție de mai multe simptome. Chelia de tip masculin sau feminin, cunoscută și sub numele de alopecie androgenică, este mai frecventă la bărbații de peste 50 de ani și la femeile care au trecut deja prin menopauză.

Chelie de tip masculin

Cauzele chelie de tip masculin sunt următoarele:

genetică tulburări tiroidiene medicamente tulburări de nutriție niveluri ridicate de hormoni sexuali numiți androgeni

Chelie de tip feminin

Este mai puțin probabil ca femeile să chelească complet, dar este obișnuit ca ele să aibă părul subțiat. Medicii împart calviția feminină în trei tipuri:

Tipul I. Acesta este aspectul unei ușoare subțieri în jurul liniei părului. Tipul II. Aceasta este o lărgire a despărțiturii și o subțiere crescută în jurul acesteia. Tipul III. Aceasta este o subțiere generalizată, cu transparență pe partea superioară a scalpului.

Chelia feminină poate fi naturală, legată de genetică, un efect secundar al medicamentelor sau tratamentelor, sau modificări hormonale cauzate de sarcină sau menopauză. Este mai puțin probabil ca femeile să se confrunte cu subțierea părului la douăzeci de ani și pot începe în schimb să vadă simptome la patruzeci, cincizeci de ani și mai mult.

Sfaturi pentru a-ți crește părul înapoi în mod natural

Masajul scalpului, care poate fi folosit în combinație cu uleiuri și măști pentru păr, stimulează scalpul și poate îmbunătăți grosimea părului. Se crede că întinderea în timpul masajului promovează creșterea și grosimea părului în celulele papilei dermice, care sunt situate în partea de jos a foliculului de păr. Aceste celule joacă un rol-cheie în formarea părului, în creșterea părului și în ciclul de cădere și de regenerare a părului.

Masajul este, de asemenea, cunoscut pentru îmbunătățirea fluxului sanguin și a sănătății scalpului. Un studiu din 2019 a constatat că creșterea părului a îmbunătățit fluxul sanguin și sănătatea scalpului. Făcându-ți timp să îți masezi scalpul în fiecare zi poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea stresului și a tensiunii, un plus dacă aceste emoții cauzează căderea părului tău.

Masează-ți scalpul cu vârful degetelor, nu cu unghiile. Mișcați-vă scalpul în cercuri mici, folosind o presiune ușoară spre medie. Deși nu există o perioadă de timp prestabilită pentru a efectua un masaj al scalpului, fiecare masaj al scalpului a fost efectuat zilnic timp de 4 minute pe o perioadă de 24 de săptămâni în cadrul studiului din 2019 de mai sus.

Concluzia: Fiți răbdător și consecvent.

2. Aloe vera

Aloe vera a fost folosită de mult timp pentru a trata căderea părului. De asemenea, aceasta calmează scalpul și condiționează părul. Poate reduce mătreața și debloca foliculii de păr care pot fi blocați de excesul de ulei. Puteți aplica gel pur de aloe vera pe scalp și pe păr de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, puteți folosi un șampon și un balsam care conține aloe vera.

3. Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos conține acizi grași, numiți acid lauric, care pătrund în firul de păr și reduc pierderea de proteine din păr. Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit înainte sau după ce vă spălați părul, în funcție de tipul dumneavoastră de păr. Dacă părul tău tinde să fie gras, poți face un tratament fără clătire peste noapte sau timp de câteva ore înainte de spălare.

Masează-ți scalpul și tot părul cu ulei de cocos. Dacă părul tău este uscat, îl poți folosi și ca un tratament fără clătire. Mai multe cercetări trebuie făcute cu privire la uleiul de nucă de cocos ca promotor al creșterii părului, dar s-a demonstrat că acesta lubrifiază firul de păr și previne ruperea acestuia. Un studiu a constatat, de asemenea, că nuca de cocos aplicată pe scalp ajută la îmbogățirea microbiomului scalpului, făcând scalpul și foliculii de păr mai sănătoși.

4. Ulei de pește

Consumul de acizi grași omega poate ajuta la îmbunătățirea părului din interior spre exterior, deoarece sunt plini de nutrienți și proteine. Administrarea unui supliment de omega, împreună cu antioxidanți, ajută la îmbunătățirea densității și diametrului părului. De asemenea, reduce căderea părului. Acizii grași omega vă ajută celulele să funcționeze corect și pot stimula imunitatea, ceea ce duce la o sănătate generală mai bună. Trebuie să respectați doza recomandată de producător și să vă consultați medicul înainte de a introduce orice supliment nou în dieta dumneavoastră.

5. Ginseng

Administrarea de suplimente de ginseng poate promova creșterea părului prin stimularea foliculilor de păr. Ginsenozidele sunt componentele active ale ginsengului și se crede că sunt responsabile pentru efectul pozitiv asupra părului. Ar trebui să luați întotdeauna suplimentele conform instrucțiunilor și să vă asigurați că verificați orice efecte secundare.

6. Suc de ceapă

Dacă puteți suporta mirosul de suc de ceapă, s-ar putea să considerați că beneficiile merită. S-a demonstrat că sucul de ceapă promovează creșterea părului și tratează cu succes alopecia areata, o boală autoimună în care organismul atacă foliculii de păr și provoacă căderea părului pe diferite părți ale corpului. De asemenea, se crede că sucul de ceapă îmbunătățește circulația. Studiile pe animale arată o îmbunătățire a factorului de creștere a keratinocitelor, un mediator important al dezvoltării și creșterii foliculilor de păr. Pentru a consuma suc de ceapă, amestecați câteva cepe și stoarceți sucul. Aplicați sucul pe scalp și pe păr și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin 15 minute. Apoi, continuați cu un șampon.

7. Huile de romarin

Rozmarinul este un ulei esențial comun pe care oamenii îl folosesc pentru a promova creșterea părului și pentru a reduce căderea părului. S-a constatat că uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului nou și poate fi folosit chiar și pentru a trata alopecia androgenetică. Amestecați câteva picături de ulei de rozmarin într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de argan sau uleiul de jojoba, și masați-vă părul și scalpul înainte de clătire. Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, puteți adăuga zilnic câteva picături de ulei de rozmarin în șamponul și balsamul dumneavoastră. Cu toate acestea, nu ar trebui să folosiți uleiurile esențiale direct pe piele și ar trebui să le amestecați întotdeauna într-un ulei purtător sau într-un șampon.

8 . Ulei de geraniu

Geraniul, sau Pelargonium graveolens, este o plantă parfumată originară din Africa de Sud. Uleiul de geranium este uleiul esențial concentrat extras din frunzele sale. Puteți folosi uleiul de geranium pentru a promova creșterea părului și pentru a stimula circulația. Amestecați trei picături de ulei esențial de geranium cu opt picături dintr-un ulei purtător și aplicați direct pe păr. De asemenea, puteți adăuga câteva picături în șamponul și balsamul dumneavoastră. Uleiul de geranium poate ajuta la întărirea, hidratarea și refacerea părului.

Puteți folosi suc proaspăt de lămâie sau ulei de lămâie, deoarece s-a constatat că ambele îmbunătățesc calitatea și creșterea părului. Uleiul de lămâie vă poate ajuta să mențineți un scalp sănătos și să încurajați creșterea părului. Aplicați suc proaspăt de lămâie pe scalp și pe păr cu 15 minute înainte de șamponare. De asemenea, puteți folosi uleiul esențial de lămâie diluat într-un ulei purtător ca parte a unei măști pentru păr.

Pot folosi metodele naturale de regenerare a părului cu alte tratamente?

Creșterea naturală a părului necesită adesea o abordare multiplă, ceea ce înseamnă că poate fi nevoie să combinați diferite abordări pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă în prezent sunteți tratat de un medic pentru căderea părului și doriți să combinați metodele naturale cu tratamentul medical, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu există posibile probleme sau contraindicații.

Care sunt cauzele căderii părului?

Căderea părului poate avea cauze multiple. În unele cazuri, există o componentă genetică. În alte cazuri, este rezultatul unei boli autoimune, al unui nivel ridicat de stres, al unei intervenții chirurgicale sau al unei boli recente, al deteriorării părului de la decoloranți sau vopsele, al unei boli a scalpului sau al unor deficiențe de vitamine. Căderea părului poate apărea, de asemenea, ca răspuns la dezechilibre hormonale sau la probleme tiroidiene. Tractarea părului și purtarea de coafuri strânse pot contribui, de asemenea, la pierderea părului în timp.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești părul, fă-ți un plan și rămâi consecventă. Nu uitați că tratamentele pot dura câteva luni pentru a arăta rezultate. Fiți creativi cu remediile și amestecați-le cât de mult doriți. Este important să vă faceți timp în fiecare zi pentru a vă hrăni părul. Acest lucru și îngrijirea de sine sunt benefice dacă pierderea părului este legată de probleme emoționale sau de stres. Faceți tot posibilul pentru a menține un stil de viață sănătos care să completeze planul de tratament pentru păr. Dacă aceste metode naturale nu funcționează pentru dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente sau proceduri.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu