Sunt însărcinată și mi se întărește burta după orgasm, este normal?

Simțirea unei burtici tari după ce ai avut un orgasm este o preocupare comună în rândul multor viitoare mămici. Unele cred că este vorba de imaginația lor, că este ceva ce nu se întâmplă cu adevărat. Cu toate acestea, multe femei însărcinate se confruntă cu exact același lucru. Întrebarea este: de ce?

Burta tare nu înseamnă că este ceva în neregulă

Femeile care au burta tare după orgasm cred că este ceva în neregulă cu ele. Uneori, senzația durează doar câteva minute, deși durata poate varia în funcție de femeie și de momentul respectiv. Deși acest lucru nu este îngrijorător pentru femeile care nu sunt însărcinate, toate femeile au o burtă tare.

Dar, atunci când ești însărcinată este mai evident și mai vizibil să simți că burta devine mai tare decât de obicei. Acest lucru se datorează contracțiilor uterului și întregii tensiuni care se simte și se eliberează după orgasm. Este perfect normal și nu este nimic în neregulă cu o burtă tare. Nu contează dacă așteptați un copil. Acest lucru nu vă va pune sarcina în pericol.

Poate avea legătură cu faptul că orgasmele sunt mai intense?

Acest lucru va depinde puțin de fiecare femeie în parte, dar este adevărat că în timpul sarcinii orgasmele sunt mai intense. Aceasta se datorează faptului că există un flux sanguin mai mare către organele genitale, astfel încât punctul culminant va fi mai plăcut ca niciodată. Din acest motiv, și pentru că nu este o problemă pentru copil, sexul în timpul sarcinii este în general recomandat.

Trebuie să așteptați doar câteva minute pentru ca burtica dumneavoastră să se simtă din nou complet normală, fără acea senzație de duritate. Țineți cont de faptul că, în timpul sarcinii, burtica dumneavoastră este deja mai tare decât de obicei, deoarece purtați un copil înăuntru. Cu toate acestea, un orgasm va face ca presiunea și duritatea burții să dureze doar câteva minute.

Contracțiile Braxton Hicks pot fi răspunsul?

Un alt motiv pentru care burta ta poate deveni tare după ce ai avut un orgasm poate avea legătură cu contracțiile Braxton Hicks. Acestea apar în timpul ultimului trimestru de sarcină, deși uneori pot apărea puțin mai devreme. Cu toate acestea, nu sunt contracții reale, ci false.

Abdomenul pare că se contractă, se întărește și chiar își schimbă forma uneori, dar nimic din toate acestea nu se întâmplă, iar unul dintre factorii declanșatori ai acestui tip de contracție este actul sexual și orgasmul. Uterul se contractă și este responsabil pentru senzația de burtă tare de care femeile însărcinate nu ar trebui să fie deloc îngrijorate.

Atunci este perfect normal atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru cele care nu sunt însărcinate, să observe că burta lor a devenit tare după orgasm. Cu toate acestea, femeile însărcinate sunt mai predispuse să fie conștiente de acest lucru și să se întrebe dacă bebelușul lor va fi bine. Totuși, nu trebuie să se îngrijoreze.

Articol util? Dă-l mai departe!