Tonicul pe baza de citrice care stimuleaza imunitatea. Se prepara rapid si este plin de vitamine

În această perioadă a anului, mulți oameni se confruntă cu răceli, gripă și alte boli respiratorii care sunt frecvente în acest sezon. Pentru a ne ajuta să ne susținem sistemul imunitar, este important să îi furnizăm nutrienții necesari.

O modalitate de a face acest lucru este de a bea un tonic care conține vitamine și minerale esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.

Cartea de bucate „My Everyday Lagos” a bucătarului Yewande Komolafe prezintă o rețetă de tonic pe bază de citrice care include șase ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a sistemului imunitar.

Este important să folosiți citrice organice pentru această rețetă, deoarece se folosesc și cojile, iar fructele organice sunt netratate.

Pentru a prepara tonicul, veți avea nevoie de 3 portocale, 3 limete, 1 lămâie, o bucată de ghimbir proaspăt ras de mărimea unui deget de mare, 2 tulpini proaspete de citronella (lemongrass) sau 1 linguriță de citronella uscată, 1 linguriță de turmeric și miere după gust (opțional). Într-o cratiță, se combină feliile de portocale, feliile de lămâie, feliile de lămâie, ghimbirul ras, citronela și turmericul.

Adăugați patru căni de apă și aduceți-le la fierbere. După ce dă în clocot, reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de cinci minute. Opriți focul, acoperiți cratița și lăsați să se infuzeze timp de 15-20 de minute. Strecurați tonicul printr-o sită sau un tifon special. Pentru a-l servi, turnați-l într-o ceașcă și adăugați miere după gust.

Fiecare ingredient din acest tonic joacă un rol în susținerea sistemului imunitar. Ghimbirul ajută la încălzirea organismului și favorizează o mai bună rezistență împotriva răcelii. Este bogat în magneziu, vitamina B6, fosfor, zinc și acid folic.

Citricele, așa cum majoritatea dintre noi știu deja, sunt o sursă excelentă de vitamina C, care este crucială pentru întărirea sistemului imunitar. Turmericul este un puternic agent antiinflamator care protejează organismul de efectele radicalilor liberi. De asemenea, are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la combaterea răcelilor.

Prin încorporarea acestui tonic în rutina dumneavoastră, puteți oferi organismului dumneavoastră nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a vă susține sistemul imunitar în această perioadă de activitate crescută a virusurilor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu