Durerile de cap vor dispărea cu acest tratament pentru migrene puternice

Te confrunți cu dureri de cap extrem de puternice? Iată câteva remedii naturiste pentru migrene. Ele sunt gândite pentru a preveni apariția durerilor de cap, dar sunt foarte eficiente dacă suferi de o migrenă chiar în acest moment. Acestea sunt un bun tratament pentru migrene puternice și vor scădea simțitor frecvența cu care suferi de migrene.

1. Tratament pentru migrene puternice cu ulei de lavandă, mentă și busuioc

Uleiurile de lavandă, mentă și busuioc sunt un tratament pentru migrene puternice simplu și ieftin. Pentru a calma durerea, poți amesteca trei picături de ulei de lavandă cu trei căni de apă fierbinte și să inspiri vaporii (pune-ți un prosop peste cap pentru a capta vaporii).

Alternativ, poți să masezi ușor niște ulei de lavandă pe frunte și pe tâmple, apoi să te întinzi și să inspiri parfumul. Cu uleiul de busuioc poți să faci exact același lucru, și la fel cu uleiul de mentă, cu excepția faptului că atunci când aplici uleiul de mentă pe frunte și pe tâmple trebuie să îl diluezi într-o soluție de 10%.

tratament pentru migrene puternice - uleiuri esentiale
Pentru a maximiza efectele benefice, amestecă cele trei uleiuri esențiale într-un vaporizator

Merită cu siguranță să încerci toate aceste remedii ca să vezi care funcționează pentru tine. Poți folosi toate cele trei uleiuri împreună (1-2 picături din fiecare) într-un vaporizator sau cu remediul cu apă fierbinte pentru a obține un amestec mai încărcat și mai potent. Folosește acest remediu la fiecare oră sau două și o să te bucuri de o calmare binevenită.

Iar băutura naturistă prezentată mai jos este un excelent tratament pentru migrene puternice.

2. Băutura care îndepărtează migrena

Această băutură puternică este un excelent tratament pentru migrene puternice. Toate ingredientele din această băutură ajută la îndepărtarea simptomelor migrenei și ajută la prevenirea unor migrene viitoare (dacă vei continua să mănânci aceste produse zilnic).

Băutura conține:

  • 1/2 ananas
  • 3-4 frunze de kale
  • o țelină
  • 1/2 castravete
  • 1/4 lămâie
  • 1 cm. rădăcină de ghimbir

O enzimă din ananas, numită bromelaină, este un analgezic natural puternic. Castravetele ajută la rehidratarea corpului (deshidratarea este o cauză majoră a migrenelor). Țelina este în mod regulat recomandată de către naturopați pentru a trata durerile de cap, datorită flavonoidului pe care îl conține (luteolină), și care acționează ca un antiinflamator asupra celulelor nervoase.

S-a dovedit că frunzele de kale sunt foarte eficiente la îndepărtarea migrenelor. Lămâia din acest amestec ajută la menținerea echilibrului acizi/alcaline, care este esențial pentru tratarea și prevenirea migrenelor. Iar ghimbirul este folosit de secole pentru a trata migrenele, datorită puternicelor sale proprietăți calmante și antiinflamatoare.

3. Compresă rece sau pachet cu gheață

Acesta este un tratament pentru migrene puternice care va calma durerea și pulsațiile. El acționează prin efectul de constricție asupra vaselor sanguine care apasă pe nervi și cauzează durerea de cap.

Ia un pachet de gheață sau o compresă rece și aplică-le pe frunte sau pe mușchii din spatele gâtului (sau pe ambele zone), mai ales la baza craniului. Lasă-le acolo pentru cât de mult timp posibil, sau ține-le timp de câte 10 minute și apoi îndepărtează-le pentru următoarele 10 minute.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu