Trebuie să știu să înot pentru a face aquagym?

Se obișnuiește să se creadă că a ști să înoți este esențial pentru a practica aqua aerobic, dar este important de reținut că nu este obligatoriu. Chiar dacă abilitatea de a înota vă poate ajuta să vă simțiți mai în largul dumneavoastră în apă, aceasta nu este o condiție prealabilă pentru aerobic acvatic. Aquagym-ul este un sport acvatic accesibil tuturor vârstelor, de la aproximativ 7 ani în sus. Este deosebit de popular în special în rândul persoanelor cu mobilitate redusă, deoarece apa ia o mică parte din greutatea corpului și protejează articulațiile de impactul pe care îl are practicarea sportului pe uscat.

Sau ce zici de aquagym?

Cursurile de aquagym se desfășoară, în general, în piscine adecvate, cu adâncimi cuprinse între 1 metru și 1,20 m. Este important de reținut că, deși aquagym se practică într-o piscină, trebuie să fiți în picioare pentru a efectua mișcările descrise.

În plus, lecțiile sunt ținute în grupuri mici de instructori și salvamari calificați, astfel încât puteți fi siguri de o supraveghere și un sprijin adecvat. Aceste facilități special adaptate asigură că sesiunea de aquagym este sigură și plăcută, chiar dacă nu știți să înotați.

Precauții de luat dacă nu știți să înotați

Dacă nu știți să înotați, este important să luați anumite măsuri de precauție pentru a vă asigura că veți avea o sesiune de aerobic în apă fără probleme. Iată două recomandări esențiale:

Înainte de începerea sesiunii, spuneți-i instructorului de înot că nu puteți înota. Acest lucru îi va permite să fie mai vigilent și să vă ofere sprijin suplimentar dacă este necesar. De asemenea, vă va liniști faptul că l-ați informat pe instructorul de situația dumneavoastră. Chiar și într-o piscină puțin adâncă, este posibil să vă luxați glezna sau să alunecați. Dacă vă îngrijorează acest lucru, puteți cumpăra pantofi de aerobic în apă antiderapanți. Acești pantofi oferă o mai mare stabilitate și un suport mai bun pentru gleznă și picior.

Cu aceste precauții simple, puteți profita la maximum de sesiunea de aqua gym în deplină siguranță, chiar dacă nu știți să înotați.

Alternativele la aquagym Pentru cei care nu pot înota

Unii oameni pot fi reticenți în a face aqua aerobic fără să știe să înoate. În acest caz, există alte activități acvatice care nu necesită cunoștințe de înot. De exemplu, puteți opta pentru aquabike, o disciplină care presupune mersul pe bicicletă în timp ce sunteți pe jumătate scufundat în apă. Aquabike oferă aceleași beneficii ca și aqua aerobic, oferindu-ți în același timp siguranța suplimentară de a fi bine fixat de o bicicletă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu