Trebuie sterilizate suzetele și biberoanele bebelușilor?

Mulți părinți sterilizează mereu suzetele și biberoanele bebelușilor lor. Aceștia se tem că bebelușul lor va fi expus la bacterii din cauza utilizării necorespunzătoare a acestor articole necesare. În aceste condiții, se pune întrebarea: este sterilizarea suzetelor cu adevărat necesară?

Sterilizarea este întotdeauna esențială prima dată

Un lucru asupra căruia experții din domeniul pediatriei sunt de acord este că suzetele și biberoanele trebuie întotdeauna sterilizate prima dată când sunt folosite. Evident, nu știm dacă acestea sunt lipsite de bacterii, deoarece provin dintr-o fabrică și pot fi contaminate. De aceea ar trebui sterilizate prima dată.

Dar este necesar să sterilizăm biberoanele și suzetele în mod repetat? Acest lucru nu este justificat în niciun fel. De fapt, singurul motiv pentru care această sterilizare se poate face în mod constant este datorită recomandării unui pediatru sau a unor greșeli din cauza cărora se contaminează aceste obiecte.

Spălarea mâinilor, un pas fundamental

În contextul pandemiei de Covid-19, este clar că spălarea mâinilor este indispensabilă. Toate asociațiile de pediatrie ar trebui să recomande producătorilor de lapte praf să includă spălarea prealabilă a mâinilor.

Dacă vă spălați pe mâini atunci când pregătiți un biberon sau când îi dați o suzetă bebelușului, nu trebuie să le dezinfectați prea des. De fapt, suzeta ar putea avea nevoie de mai multă consistență dacă este scăpată des pe podea, de exemplu.

Acesta este mult mai susceptibil la contaminare bacteriană, spre deosebire de un biberon.

Cum dezinfectați biberoanele și suzetele?

În ceea ce privește modul de dezinfectare a biberoanelor și a suzetelor, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sfătuiește să curățați produsele cu apă și săpun și apoi să le înmuiați în apă clocotită cât mai mult timp posibil.

După utilizare, acestea trebuie doar să fie curățate cu apă și săpun, uscate bine și apoi sunt gata de utilizare. Acestea nu ar trebui sterilizate din nou decât mai târziu.

Dacă o suzetă cade pe jos, ar trebui sterilizată, dar dacă doar părinții vor să o curețe pentru că este murdară de la folosirea copilului, ar fi suficient săpun și apă. În toate cazurile, trebuie să se spele pe mâini înainte de a atinge suzeta sau biberonul, chiar dacă urmează să le spele.

Acest lucru este esențial de care trebuie să țineți cont întotdeauna și să nu uitați niciodată să faceți acest lucru. De aceea, sterilizarea suzetelor și a biberoanelor este necesară la început, dar ulterior va depinde de anumite circumstanțe dacă acestea trebuie sterilizate din nou.

Este important să țineți cont de acest lucru pentru a nu steriliza produse care nu trebuie sterilizate în mod continuu. Acesta este un timp prețios pe care părinții îl pot economisi fără riscuri.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu