Trucul care te ajuta sa iti pastrezi calmul in timpul unei dispute, conform unui terapeut

Dacă v-ați întrebat vreodată cum să vă păstrați calmul în timpul unei neînțelegeri serioase, Eli Harwood are o soluție pentru dumneavoastră. El sugerează să folosiți o tehnică numită „Panta și scara” pentru a vă ajuta să vă mențineți o atitudine calmă chiar și în cazul unor dispute aprinse.

Atunci când vă aflați în conflict cu cineva la care țineți, luați un moment pentru a vizualiza două posibile căi de ieșire: o pantă și o scară. La început, ar putea părea cel mai ușor să alegeți panta, să alunecați și să scăpați de conflict. Cu toate acestea, Eli explică faptul că alegerea pantei ar duce doar la necazuri.

Panta reprezintă partea defensivă a creierului tău, în care vrei să câștigi argumentul și să ai dreptate. Acest lucru duce adesea la folosirea unor cuvinte și acțiuni dureroase pe care le vei regreta mai târziu, ceea ce nu face decât să înrăutățească conflictul. Pe de altă parte, alegerea scării necesită mai mult efort și implicare.

Urcarea scării înseamnă să faci fiecare pas cu atenție, să alegi calea corectă și să ai o atitudine mai calmă și mai generoasă. Scopul nu este de a evita conflictul sau de a fugi, ci de a crește, de a te dezvolta și de a depăși situația actuală.

Cu toate acestea, nu este suficient să înțelegeți aceste concepte doar în teorie – trebuie să le puneți în practică. Generozitatea este mai mult decât o simplă politețe; ea implică un efort conștient și dorința de a fi o persoană mai bună pentru tine și pentru cei din jur.

Practicați bunătatea ascultând fără să judecați, exprimând apreciere și comunicând sincer cu cei implicați. Nu uitați să folosiți un ton respectuos și să aveți gânduri pozitive despre cei dragi în fiecare zi.

Alegând scara și dedicând timp și energie pentru a aborda conflictul, vă puteți îmbunătăți relația și, în cele din urmă, puteți găsi mulțumire și fericire. Așa cum sugerează Eli, este mai bine să faci efortul și să alegi scara decât să ai o dispută aprinsă cu cineva pe care mai târziu vei dori să-l îmbrățișezi.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu