Trucul de 20 de secunde care te ajuta sa te relaxezi si sa iti scazi nivelul de cortizol

Cuvântul „stres” a devenit mai proeminent pe măsură ce ne confruntăm cu diverse provocări. Pentru a ne menține bunăstarea mentală și fizică și pentru a reduce nivelul de cortizol din organism, este esențial să descoperim tehnici de relaxare eficiente. Medicii osteopați sugerează stimularea nervului vag ca soluție.

Nadia Alibhai, un osteopat, explică faptul că nervul vag își are originea în creier și se extinde până la piept. Acest nerv este o parte crucială a sistemului nervos parasimpatic, care este legat de răspunsul organismului în timpul odihnei și al digestiei.

Prin stimularea nervului vag, producția de acid gastric și de enzime digestive crește, asigurând o absorbție adecvată a nutrienților esențiali. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale, la reglarea sistemului imunitar și la declanșarea hormonilor și enzimelor.

Această stimulare ar putea fi o metodă superioară de abordare a durerii și a inflamației în comparație cu medicamentele tradiționale pentru ameliorarea durerii. O modalitate simplă de a stimula nervul vag este prin fredonare.

Această tehnică activează sistemul nervos parasimpatic, ajutând organismul să se relaxeze rapid după stres, întinerind și recuperând simultan. O altă tehnică de relaxare utilă este metoda „voo”, care constă în efectuarea unei respirații profunde de șase secunde, urmată de o expirație cu un sunet înfundat de „voo”.

Acest sunet trebuie simțit în stomac și în diafragmă, continuând până când expirația se termină în mod natural. Întregul exercițiu durează doar 20 de secunde, ceea ce îl face mai simplu și mai relaxant decât fredonatul. Cu toate acestea, unele persoane s-ar putea simți agitate după acest exercițiu.

Într-un astfel de caz, este recomandabil să întrerupeți practica și să o încercați în alte circumstanțe. Crearea unui mediu relaxant pentru sine, în care să prevaleze confortul și siguranța, este esențială pentru a se destinde. Faptul de a avea un spațiu personal în care să te retragi poate facilita un moment de singurătate și relaxare.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu