Hipertensiunea arterială este atunci când tensiunea arterială este ridicată, chiar și atunci când suntem în repaus. Netratată, aceasta poate avea consecințe grave. La cel mai mic dubiu sau dacă simptomele se agravează, nu ezitați să consultați un medic.
Dacă aveți un caz benign, anumite uleiuri esențiale, împreună cu schimbări în stilul de viață, pot fi de ajutor în combaterea stresului.
Uleiul esențial de care aveți nevoie: ylang-ylang. Este perfect indicat în caz de hipertensiune arterială. Are o acțiune liniștitoare și destresantă, calmând astfel tensiunea. Celălalt ulei esențial de preferat: uleiul de lavandă.
Cum se utilizează
- Pe cale orală: la recomandarea medicului și după masă, se diluează două picături de ulei esențial de ylang-ylang într-o linguriță de miere. Acest remediu funcționează, de asemenea, cu o picătură de ulei de lavandă.
- Prin inhalare: puneți o picătură din uleiul dvs. esențial pe încheietura mâinii și respirați.
- La masaj: puneți două picături de ulei esențial de lavandă pe tălpile picioarelor și efectuați un masaj circular.
- În casă: turnați cinci picături de ylang-ylang, trei picături de lemon verbena și cinci picături de lavandă în difuzorul dvs. de ulei esențial și lăsați timp de 5 minute.
Optați întotdeauna pentru un ulei esențial organic, pur și natural, pentru a beneficia de ingredientele sale active și de virtuțile terapeutice.
Ajutoare suplimentare
-
-
- Activitatea fizică este inamicul hipertensiunii. Dacă nu faceți sport în mod regulat, luați în considerare posibilitatea de a merge pe jos cel puțin 30 de minute pe zi. Acest exercițiu extrem de eficient este un excelent antistres.
- Consumați o dietă bogată în fructe, legume și pește (în special pește gras). Și moderați pe cât posibil consumul de sare!
- Renunțați la consumul de alcool și tutun.
-
Cum este diagnosticată hipertensiunea?
Pentru a defini hipertensiunea, se măsoară presiunea diastolică și sistolică. Prima se referă la valoarea tensiunii arteriale în timpul diastolei sau al relaxării ventriculare a inimii.
Cu alte cuvinte, este presiunea care există în artere între fiecare contracție cardiacă, când inima se relaxează și se umple. Presiunea sistolică este valoarea înregistrată în timpul sistolei sau contracției ventriculare a inimii.
Este presiunea din vasele de sânge în momentul în care inima se contractă și este, de asemenea, cea mai mare valoare. Pentru o tensiune arterială de 13/8, ar fi deci cifra 13.
Cum să tratezi hipertensiunea arterială prin îmbunătățirea stilului de viață?
Înainte de a recurge la medicamente pentru tensiune arterială, tratarea hipertensiunii arteriale presupune mai întâi luarea unor măsuri igienice și dietetice. Într-adevăr, schimbarea stilului de viață poate îmbunătăți valorile tensiunii arteriale și, în același timp, poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
În cazul „hipertensiunii cu halat alb”, adică atunci când tensiunea arterială este ridicată doar în cabinetul medicului, pacientului i se poate recomanda să urmeze aceste câteva sfaturi:
-
-
- Pierdeți în greutate în caz de obezitate sau supraponderabilitate;
- Limitați aportul de sare;
- Reechilibrați dieta (usturoiul poate fi util împotriva hipertensiunii)
- Practicați exerciții fizice regulate adaptate la starea sa;
- Limitați consumul de băuturi alcoolice;
- Încetați să mai fumați pentru a limita riscul cardiovascular și a acționa indirect împotriva hipertensiunii.
-
Atenție: Hipertensiunea arterială trebuie monitorizată în mod regulat. În cazul în care aveți îndoieli cu privire la sănătatea dumneavoastră, consultați-vă medicul.