Un cardiolog dezvaluie care este gustarea sa preferata, pe care o consuma zilnic pentru sanatatea inimii

Alimentele pe care le consumăm ne pot afecta sănătatea inimii, influențând factorii de risc precum hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabetul. Cardiologul Dr. Kevin Rabii sugerează că alegerea alimentelor potrivite poate contribui la menținerea sănătății sistemului nostru cardiovascular.

Asociația Americană a Inimii recomandă consumul de alimente grase mononesaturate, cum ar fi nucile, pentru sănătatea inimii. Dr. Rabii se bucură personal de migdale și păstrează un recipient la îndemână pentru o gustare rapidă și sănătoasă.

Migdalele sunt bogate în nutrienți, oferind proteine, grăsimi benefice și nutrienți esențiali precum vitamina E, vitaminele B, magneziu și calciu. Studiile au arătat că încorporarea migdalelor în dieta dvs. poate reduce riscul de probleme cardiace, cum ar fi blocarea arterelor, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Consumul a aproximativ 42,5 grame de migdale pe zi poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inimă pe termen scurt și lung. Migdalele sunt legate de scăderea nivelului de colesterol, datorită nivelului ridicat de acizi grași nesaturați, care sunt benefici pentru inimă.

Cu toate acestea, este important să fiți atenți la mărimea porțiilor, deoarece nucile sunt dense din punct de vedere caloric. Dr. Rabii sfătuiește să fiți atenți la modul în care sunt procesate nucile și să alegeți soiurile crude sau prăjite la uscat, fără adaos de zaharuri sau săruri, pentru o sănătate optimă a inimii.

Citirea etichetelor și a informațiilor nutriționale este crucială atunci când alegeți nuci, deoarece unele metode de procesare pot adăuga uleiuri nesănătoase, sare sau zahăr.

Făcând alegeri în cunoștință de cauză, ne putem bucura de beneficiile sănătoase pentru inimă ale fructelor cu coajă lemnoasă, menținând în același timp starea generală de sănătate cardiovasculară.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu