Un endocrinolog spune care este obiceiul care provoaca cel mai des diabetul de tip 2 si de ce sa il eviti

Diabetul de tip 2 este o boală pe care mulți oameni o pot evita prin alegerea unui stil de viață sănătos. Factori precum istoricul familial, vârsta și etnia pot crește riscul de diabet, dar obiceiurile corecte pot ajuta la prevenirea acestuia.

Pe de altă parte, există un obicei despre care experții sunt de acord că este deosebit de rău pentru evitarea diabetului de tip 2: consumul de băuturi îndulcite. Consumul de sucuri și alte băuturi zaharoase poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate fi dăunător pentru sănătate.

Dr. Florence Comite, endocrinolog, sfătuiește să nu consumați alimente făcute cu sirop de porumb bogat în fructoză. Aceasta include ceaiul dulce, sucurile și alte băuturi îndulcite. De asemenea, băuturile alcoolice nu sunt recomandate, deoarece pot avea efecte negative similare.

Studiile au arătat că un consum cronic de alcool poate duce la dezechilibre hormonale, fluctuații ale glicemiei, rezistență la insulină și un risc crescut de diabet de tip 2. De asemenea, alcoolul poate provoca pancreatită cronică, care este legată de un risc mai mare de a dezvolta diabet.

De asemenea, poate interfera cu anumite medicamente utilizate pentru a gestiona nivelul de zahăr din sânge. Un alt factor dietetic de luat în considerare este consumul regulat de carbohidrați procesați. Alimente precum produsele de patiserie, pâinea și pastele care sunt sărace în fibre alimentare pot perturba glicemia și gestionarea greutății.

În schimb, concentrați-vă pe consumul mai multor alimente bogate în proteine. Dr. Comite sugerează opțiuni precum nucile, brânza, iaurtul, curcanul sau ouăle fierte tari. Proteinele sunt digerate mai lent decât carbohidrații, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la eliberarea de insulină pe o perioadă mai lungă de timp.

În cazul diabetului de tip 2, organismul devine rezistent la insulină, care este responsabilă pentru a ajuta glucoza să intre în celule. Dr. Jorge Moreno explică faptul că organismul produce insulină, dar nu o folosește în mod corespunzător la persoanele cu diabet.

Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai multă insulină pentru ca glucoza să intre în celule. Fiind atenți la alegerea băuturilor, evitând consumul excesiv de alcool și optând pentru alimente bogate în proteine în detrimentul carbohidraților procesați, putem reduce riscul de diabet de tip 2 și putem trăi o viață mai sănătoasă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu