Un singur exercitiu fizic realizat in fiecare zi iti poate prelungi speranta de viata. Nu ai nevoie de niciun aparat sau echipament si il poti face oriunde

Trăirea unui stil de viață sedentar, petrecând o cantitate semnificativă de timp pe scaun sau stând în pat, a devenit ceva obișnuit pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, există un simplu exercițiu fizic zilnic care poate ajuta la combaterea efectelor negative ale unei vieți confortabile și poate reda vitalitatea corpului nostru.

Acest exercițiu își are originile în cultura asiatică, unde oamenii petrec mai mult timp pe podea decât pe scaune, spre deosebire de culturile occidentale. Poziția așezată în culturile asiatice presupune îndoirea din genunchi și ghemuirea, pe care o fac de mai multe ori pe zi.

Cercetătorii care au analizat sănătatea și longevitatea asiaticilor au descoperit că această postură ar putea fi foarte benefică. Acest exercițiu se numește deep squat. Este o poziție care presupune îndoirea adâncă a genunchilor în timp ce se mențin picioarele pe pământ.

Cercetătorii au observat un fenomen interesant în rândul tribului Hadza din Tanzania. În ciuda faptului că făceau exerciții fizice timp de cel puțin o oră pe zi și se odihneau până la 10 ore pe zi, membrii acestui trib nu se confruntau cu bolile cronice asociate cu un stil de viață sedentar, cum ar fi sindromul metabolic și prediabetul.

Cercetătorii cred că ora de exerciții fizice pe care Hadza o făceau zilnic, care includea ghemuirea profundă, a făcut o diferență semnificativă în ceea ce privește sănătatea lor generală. Ghemuirea profundă angajează mai mulți mușchi din spate, șolduri și picioare decât statul așezat, ajutând la contracararea daunelor cauzate de sedentarism.

Acest exercițiu întărește mușchii, îmbunătățește mobilitatea și promovează o viață mai lungă și mai sănătoasă. Pentru a efectua ghemuirea profundă, stați în picioare cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și ghemuiți-vă adânc.

Este obișnuit să vă aflați pe degetele de la picioare, dar este recomandat să vă echilibrați pe întreaga talpă a piciorului. Mențineți această poziție timp de 30 de secunde, iar dacă devine dureroasă, opriți-vă. Cu exercițiu, veți putea menține poziția ghemuită adânc pentru perioade îndelungate, chiar și în timp ce vă uitați la televizor.

Pentru un antrenament mai cuprinzător, care vizează mușchii din partea inferioară a corpului, cum ar fi fesele, cvadricepsul și coapsele, puteți construi pe baza poziției de bază de ghemuit adânc. Prin încorporarea acestui exercițiu în rutina zilnică, puteți contracara efectele negative ale statului așezat sau culcat pentru perioade îndelungate.

Statul pe scaun sau petrecerea prea mult timp în pat poate duce la probleme cronice de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. De asemenea, poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră mentale. Așadar, de ce să nu încercați acest exercițiu fizic simplu?

Acesta poate contribui la atenuarea riscurilor de sănătate asociate cu un stil de viață sedentar și la îmbunătățirea stării dvs. generale de bine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu