Vacanța de vară: care este cea mai ieftină săptămână pentru a călători?

Atenție însă, prețurile zborurilor pot varia considerabil de la o săptămână la alta. Pentru a vă ajuta să găsiți cea mai ieftină săptămână în care să plecați în vacanță în această vară, am analizat o serie de articole importante și am compilat cele mai relevante informații. Iată ghidul nostru pentru a alege săptămâna ideală la preț redus pentru vacanța de vară.

Perioade de evitat: cele mai mari rate

Potrivit unui studiu realizat de comparatorul de călătorii Liligo, cea mai scumpă săptămână pentru a călători în această vară este perioada 31 iulie – 6 august. Biletele de avion sunt în medie cu 200 de euro mai scumpe în această perioadă. În plus, aceasta este și una dintre cele mai populare săptămâni pentru turiști. Așadar, este mai bine să evitați această perioadă dacă doriți să economisiți bani pentru călătoria dumneavoastră.

Cele mai bune perioade: cele mai mici rate

Potrivit studiului Liligo, cea mai ieftină săptămână pentru a călători în această vară este cea cuprinsă între 21 și 27 august. Biletele de avion costă în medie 380 de euro în această perioadă. Așadar, această săptămână este ideală dacă vreți să economisiți bani pentru vacanța dumneavoastră. Mai mult, prețurile mici se explică prin faptul că multe familii se întorc mai devreme acasă pentru a se pregăti pentru începerea noului an școlar, care va avea loc pe 4 septembrie 2023.

O altă perioadă interesantă din punct de vedere al tarifelor este prima săptămână din iulie, între 3 și 9 iulie. În această săptămână, tarifele aeriene sunt în medie de 451 de euro. Această perioadă este deosebit de avantajoasă deoarece vacanța școlară nu începe decât în seara zilei de 7 iulie. Așadar, dacă doriți să călătoriți fără copii, acesta este momentul ideal pentru a face acest lucru.

Sfaturi pentru a economisi pe bilete de avion

Pe lângă alegerea săptămânii potrivite pentru a pleca în vacanță, există și alte sfaturi pentru a economisi bani pe biletele de avion. Potrivit unui studiu realizat de OnePoll pentru Skyscanner, călătorii care sunt flexibili și pot călători în cele mai puțin populare zile ale săptămânii pot economisi până la 49% din prețul zborurilor în lunile iulie și august. În medie, miercurea este cea mai ieftină zi în care se poate călători. De exemplu, călătorind în Spania într-o zi de miercuri în loc de sâmbătă, o familie de patru persoane poate economisi în medie 294 de euro la călătoria de întoarcere în lunile iulie și august.

În plus, este recomandabil să vă rezervați din timp biletele de avion pentru a beneficia de cele mai bune tarife. Unele companii aeriene oferă, de asemenea, oferte speciale și promoții la zboruri. Așadar, este important să fiți cu ochii în patru pentru chilipiruri.

Cele mai accesibile destinații

Printre cele mai populare zece destinații din Franța pentru lunile iulie și august, unele se remarcă prin tarifele mai accesibile. Porto, Lisabona, Ajaccio și Bastia sunt destinații mai puțin costisitoare, ideale dacă vreți să economisiți bani pentru călătoria dumneavoastră. Pe de altă parte, destinațiile mai îndepărtate, precum New York, Reunion și Bangkok, necesită un buget mai mare. Așadar, este important să țineți cont de costul zborurilor în funcție de destinația pe care o alegeți.

Pentru a găsi cea mai ieftină săptămână pentru a pleca în vacanță în această vară, cel mai bine este să evitați perioada cuprinsă între 31 iulie și 6 august, care este atât cea mai scumpă, cât și cea mai populară. Săptămânile de la 3 la 9 iulie și de la 21 la 27 august sunt cele mai ieftine din punct de vedere al prețurilor. În plus, dacă sunteți flexibil în ceea ce privește zilele de plecare, în special alegând ziua de miercuri, puteți face economii semnificative la biletele de avion. Nu uitați să vă rezervați biletele din timp și să căutați cele mai bune oferte pentru a găsi cel mai bun preț. Urmând aceste sfaturi, vă puteți bucura de o vacanță de vară economică și de neuitat.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu