Vitamine pentru tremuratul mâinilor: Explicații ale specialiștilor

Cu ajutorul vitaminelor se pot rezolva multe afecțiuni, chiar și cele ce implică tremuratul mâinilor.

Vitaminele sunt substanțe de care corpul uman are nevoie pentru a își realiza funcțiile. Multe dintre acestea pot fi secretate de către organismul nostru însuși, dar sunt și altele ce trebuie să provină numaidecât din surse exterioare. Fructele și legumele conțin o mulțime de vitamine.

Vitamine pentru tremuratul mâinilor

Dacă o anumită vitamină lipsește, medical afecțiunea poartă denumirea de carență a vitaminei respectiv. Consecințele carențelor sunt multiple si pot apărea la nivelul corpului disfuncționalități multiple din diverse regiuni ale acestuia. Dintre acestea, lipsa uneia poate duce cel mai frecvent la tremuratul mâinilor.

Vitamina B12 sau cobalamina

O vitamină ce poate produce acest simptom este vitamina B12, cea care poartă numele științifică de cobalamină, sau cea ce poartă numele popular de vitamină antianemică. După cum spune și numele, aceasta are rol în formarea de globule roșii, eritrocite, iar astfel previne instalarea anemiei.

În cadrul anemiei are loc apariția unui sentiment de slăbiciune, iar o stare de oboseală permanentă pune stăpânire pe corpul persoanei. Uneori devine dificilă și menținerea propriei greutăți, iar tremuratul mâinilor la ridicarea de obiecte este aproape permanentă.

Spre fericire, vitamina B12 se găsește în alimente precum ficatul, rinichii, pâinea integrală și albușul de ou. Dacă nu există vreo problemă la nivelul corpului în absorbția acestei vitamine, necesarul pentru un adolescent este in jur de 5 mg.

Vitamina B6 sau piridoxina

Tot o vitamină din rândul B-urilor poate produce acest tremurat al mâinilor. În cazul de față se va preciza faptul că o hipoglicemie poate determina apariția tremuratului și a slăbiciunii. Această afecțiune se datorează lipsei de glucoză în sânge. Aceasta este carburantul celulelor, iar fără ea organismul nu își poate îndeplini funcțiile.

Vitamina B6 se implică direct în reglarea metabolismului glicogenului, având astfel o influență directă asupra glucozei din sânge. Totodată, se poate întâmpla ca absența acesteia să ducă la alt tip de anemie, fiindcă anemia poate fi indusă din mai multe cauze, iar în funcție de cum a fost indusă, simptomele sunt specifice.

Aceasta este produsă și de flora noastră intestinală, dar poate fi asimilată și din surse externe cum sunt carnea sau produsele lactate. Cantitatea optimă de care are nevoie un adolescent zilnic se apropie de 1.8 mg, cazurile sunt rare, dar există.

Vitamina B2 sau riboflavina

Vitamina B2 poate cauza și la rândul ei formarea unei anemii, de aceea produsele lactate nu ar trebui evitate decât dacă prezentați alergie la lactoză. Vitamina B2 are rol în formarea celulelor roșii, responsabile de transportul oxigenului în sânge, dar are și un rol desăvârșit în menținerea unei vederi optime, dar și la stimularea respirației tisulare.

Spre norocul nostru, această vitamină este, de asemenea, secretată de către microflora noastră intestinală, iar carența sa este mai rar întâlnită. Cantitatea zilnic recomandată pentru un adolescent este de 1.5 mg.

Tratamentul carențelor de vitamine

Aceste carențe pot fi ameliorate printr-un aport mai mare de vitamina respectivă. Vitaminele se pot administra atât sub formă de comprimate, cât și de soluție efervescentă. Dar se recomandă o corectare a alimentației în primul rând.

Sunt mai multe vitamine pentru tremuratul mâinilor, dar șansa de a dezvolta o boală este relativ mică, iar îngrijorarea suplimentară ar reprezenta un stres inutil. Se recomandă un control la medic pentru efectuarea unor analize și ulterior obținerea unui tratament adecvat.

Articol util? Dă-l mai departe!