Vor fi eliminate în curând taxele pentru bagajele de mână pentru toți pasagerii din UE?

Parlamentul European a făcut recent un pas istoric, cerând ca toți pasagerii din Uniunea Europeană să aibă dreptul de a transporta gratuit bagaje de mână atunci când călătoresc. Această măsură ar trebui să pună capăt taxării bagajelor de mână și urmărește să îmbunătățească experiența pasagerilor, facilitând în același timp călătoriile.

Comisia PETI a votat miercuri o rezoluție prin care se solicită armonizarea măsurătorilor și a greutății valizelor, astfel încât toate companiile aeriene care operează în UE să utilizeze aceleași standarde. Jordi Cañas, care a negociat textul în numele liberalilor europeni, s-a asigurat că rezoluția se face ecoul hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a recunoscut că bagajul de cabină este un „element indispensabil” al transportului de pasageri.

Nu mai există taxe pentru bagajele de mână

Cerințele Parlamentului European stipulează că toate companiile aeriene din Uniunea Europeană trebuie să le permită pasagerilor să transporte gratuit un bagaj de mână atunci când călătoresc. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi necesar să se plătească suplimentar pentru a transporta un bagaj mic la bordul avionului. Pasagerii vor putea lua cu ei obiecte esențiale, cum ar fi laptopuri, genți de mână și genți de călătorie, fără costuri suplimentare.

Aceste cerințe ale Parlamentului European au ca scop îmbunătățirea experienței pasagerilor, făcând călătoriile mai convenabile și mai economice. De acum înainte, pasagerii vor putea lua cu ei în avion tot ce au nevoie, fără a fi nevoiți să plătească în plus. De asemenea, se va reduce stresul și inconvenientele legate de înregistrarea bagajelor de cală, care pot duce adesea la întârzieri și la pierderea bagajelor.

Companiile aeriene reacționează diferit la aceste noi cerințe. Unele companii aeriene sunt în favoarea acestei decizii, deoarece le permite să se diferențieze de concurenții lor prin oferirea unui serviciu suplimentar pasagerilor lor. Pe de altă parte, alte companii aeriene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul financiar al acestei măsuri, deoarece vor trebui să absoarbă costurile suplimentare legate de transportul bagajelor de mână fără costuri suplimentare.

Eliminarea taxelor pentru bagajele de mână va avea un impact semnificativ asupra industriei de turism. Companiile aeriene vor trebui să își revizuiască modelul de afaceri și să găsească alte modalități de a genera venituri. Unele companii aeriene ar putea crește prețul biletelor pentru a compensa pierderea veniturilor provenite din taxele pentru bagajele de mână. Altele pot alege să reducă costul altor servicii la bordul aeronavelor pentru a-și menține marjele de profit.

Călătorii frecvenți vor beneficia cu siguranță de această decizie, deoarece vor putea economisi bani pe taxele pentru bagajele de mână. De asemenea, această decizie ar putea încuraja mai multe persoane să călătorească pe calea aerului, deoarece va face călătoriile mai accesibile. Călătorii frecvenți se vor putea bucura, de asemenea, de o experiență de călătorie mai ușoară și mai convenabilă, fără a mai fi nevoiți să își facă griji cu privire la restricțiile privind bagajul de mână.

Rezoluția va fi votată în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, în octombrie. Dacă va fi aprobată, aceasta va deveni un standard obligatoriu pentru toate companiile aeriene care operează în Uniunea Europeană.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu