10 tratamente pentru mâini uscate, crăpate sau muncite – Pentru bărbați și pentru femei!

Ai mâini uscate, crăpate și întărite și crezi că nu poți face nimic legat de asta? Te înșeli! Ai la îndemână mai multe remedii. Chiar dacă muncești în construcții în fiecare zi sau dacă ții mult timp mâinile în apă, poți să faci anumite lucruri pentru a te proteja.

Îți prezentăm o listă cu 10 remedii pentru mâini uscate. Astfel, te vei putea simți la fel de confortabil cu aspectul mâinilor tale în orice circumstanțe, la muncă sau la restaurant.

Care sunt cauzele crăpării și sângerării mâinilor?

mâini uscate

Toți știm că mâinile suferă atunci când le expunem la vreme rea, multă apă, noroi, chimicale și soare. Dar de ce se întâmplă aceasta? Există remedii eficiente pentru mâini uscate.

Cea mai comună cauză a pielii uscate și crăpate este compromiterea stratului exterior epidermei. Pielea păstrează umezeala și se reîntinerește singură. Dar expunerea la soare, aer rece, vânt, noroi, chimicale și altele pot să aducă treptat vătămări acestui strat.

Astfel, pielea nu mai poate să păstreze umezeala. Pielea vătămată este mai expusă poluanților de mediu și radiației ultraviolete. Acestea pot accentua uscăciunea și îmbătrânirea mâinilor.

Următorii factori pot contribui la vătămarea și compromiterea stratului exterior al pielii:

  • Aerul uscat. Iată prima cauză care duce la mâini uscate. Acel tip de aer care se găsește în zonele cu climă uscată și în timpul lunilor reci de iarnă extrage umezeala din piele.
  • Apa. Oamenii care trebuie să se spele mereu pe mâini sau să-și scufunde mâinile în apă suferă – paradoxal – de pe urma pierderii umezelii. Aceasta, deoarece apa îndepărtează uleiurile naturale ale pielii.
  • Chimicalele. Oamenii care lucrează zilnic cu chimicale sau care folosesc produse de curățenie bazate pe chimicale în mod regulat au adeseori mâinile foarte crăpate. Aceste chimicale îndepărtează umezeala pielii și aduc vătămări stratului exterior. Astfel, pielea devine vulnerabilă la tot felul de probleme.
  • Săpunul. Multe dintre produsele de curățat și săpunurile de astăzi atacă integritatea normală a pielii. Acestea încetinesc procesul natural de reparare a pielii și duc la apariția uscăciunii și la crăparea pielii.
  • Alți factori, cum ar fi bolile de piele, alergenii și anumite medicamente pot, de asemenea, să contribuie la apariția pielii uscate și crăpate.

Remedii pentru mâini uscate. 10 feluri de a întineri pielea

mâini uscate

1. Evită săpunul dacă poți

Evită formulele cu mirosuri sintetice, substanțe de prezervare și sulfați. Toate acestea au un efect de uscare. Tipurile de săpun cu spumă și cel antibacterian îndepărtează de asemenea grăsimile și uleiurile naturale ale mâinii. Alege produsele de curățare cu balsam în schimb. Și clătește bine.

2. Balsam, balsam, balsam

După fiecare spălare, aplică balsam pe mâini. Să ai mereu la tine o sticluță cu balsam.

3. Evită uscătoarele de mâini cu aer cald

Acestea devin din ce în ce mai populare, fiindcă economisesc bani și nu sunt nocive pentru mediu. Dar ele îți pot usca mâinile cu ușurință. Usucă-ți mâinile cu hârtie igienică sau scutură-le pur și simplu, apoi aplică balsamul!

4. Poartă mănuși

Poate că deja faci asta, dar uneori uităm. Cel mai bun tratament rămâne prevenția. Deci, fie că ești la muncă, în grădină sau că speli vasele, mănușile îți vor proteja mâinile. Evită-le pe cele de vinil. Acestea pot usca pielea și mai mult. Folosește mănușile de bumbac și pe cele de piele.

5. Exfoliază

Știm cum să ne exfoliem fețele, dar adeseori ne neglijăm mâinile. Pielea de pe mâini (mai ales cea de pe spatele palmei) este subțire, fragilă și mai predispusă la vătămări decât unele zone ale feței. Dacă ai pielea foarte uscată, încearcă să folosești o piatră ponce după ce faci baie.

Poți, de asemenea, să pui o lingură sau două de zahăr pe mâinile tale, să adaugi niște ulei de măsline și să freci fața și dosul mâinilor. Astfel, vei îndepărta pielea uscată. Fă acest lucru de 1-4 ori pe săptămână, în funcție de nevoile pielii. Aplică întotdeauna balsam imediat după aceea.

6. Poartă mănuși când dormi

Mâinile vătămate au nevoie de balsam. Așa că te poți trata peste noapte. Aplică un strat gros de balsam, ulei de jojoba sau vitamina E și apoi pune-ți mănuși de bumbac sau șosete de bumbac pe mâini și culcă-te. Clătește dimineața.

7. Folosește un umidificator

Un umidificator poate fi de mare ajutor, mai ales iarna și în zonele cu climă uscată. Este foarte important să ai unul în dormitor, ca să poți beneficia de pe urma lui în timp ce dormi.

8. Investește în aloe vera pură

Această substanță naturală face miracole când e vorba de a umezi pielea.

9. Fă bai cu ovăz

Ovăzul gătit sau crud este grozav pentru mâinile crăpate. Pune-l în apa de baie, sau amestecă-l cu niște ulei cald de jojoba sau cu ulei de măsline într-un lighean. Ține-ți mâinile în soluție pentru 10-15 minute.

10. Folosește ulei de nucă de cocos pur

Acest ulei este magic pentru piele, datorită combinației sale unice de acizi grași. Aplică-l direct pe piele și poartă mănuși ca să obții cele mai bune rezultate.

Dacă știi și alte soluții pentru mâini uscate sau crăpate, te rugăm să ni le spui și nouă, în secțiunea comentarii.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu