2 cauze principale ale cancerului de sân, pe care ar trebui să le cunoști

Tot ce trebuie să știi pentru a preveni eficient cancerul de sân. Îți recomandăm să împărtășești aceste informații tuturor femeilor pe care le cunoști, pentru a le ajuta în prevenirea acestei boli periculoase.

Utilizarea antiperspirantului face parte din rutina majorității oamenilor. Dacă utilizezi un deodorant care conține aluminiu, poți crește riscul de a dezvolta cancer de sân. Antiperspiranții cu aluminiu ca ingredient activ înfundă porii care eliberează transpirația axilară.

Studii recente au arătat că există o legătură între cancerul de sân și utilizarea frecventă a antiperspirantelor. Riscul crește și mai mult dacă antiperspirantul este aplicat imediat după ce zona a fost epilată sau rasă.

Anterior, s-a crezut că deodorantul era mult mai sigur decât antiperspirantul. Cu toate acestea, unele studii au confirmat legătura dintre parabeni și cancerul de sân. Multe deodorante conțin parabeni.

cauze ale cancerului de san_compressed

Sutienele provoacă cancer de sân

Multi medici si cercetatori recunosc faptul că utilizarea de sutiene strâmte poate reduce drenajul limfatic, care ajută la dezvoltarea cancerului de san. Aceasta se petrece deoarece organismul nu poate elimina toate toxinele de zi cu zi potențial periculoase care se pot acumula în cazul în care drenajul limfatic este modificat.

Există puține studii solide privind dimensiunea sutienului și cancerul de sân. Cu toate acestea, una dintre cele mai convingătoare a fost realizat de către medicii Sydney Singer și Soma Grismaijer, autorii studiului „Îmbrăminte care ucide. Legătura dintre sân și sutien“. Studiul, efectuat pe 4.000 de femei, a arătat că femeile care nu poartă sutiene au un risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.

Iată concluziile acestui studiu:

  • Femeile care poartă sutiene 24 de ore pe zi se confruntă cu cel mai ridicat risc să dezvolte cancer de sân (75%).
  • Femeile care poartă sutiene 12 ore pe zi, dar nu dorm cu ele, au riscul de 1 din 7.
  • Femeile care poartă sutien mai puțin de 12 ore pe zi au riscul de 1 din 52.
  • Femeile care poartă sutiene foarte rar sau niciodată, au riscul de a dezvolta cancer de sân de 1 din 168.

Conform aceluiași studiu, legătura dintre cancerul de sân și sutien este de aproximativ 3 ori mai mare decât legătura dintre fumat și cancer.

Deși acest studiu nu a analizat ceilalți factori de eroare în rezultate, alte studii au găsit legături similare convingătoare. De exemplu, cercetătorii japonezi au descoperit că utilizarea sutienelor poate reduce nivelul melatoninei cu 60%. Melatonina este strâns legată de reglarea ciclurilor de somn, iar numeroase studii au arătat că melatonina are activități anticanceroase.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu