5 alimente care ajută la combaterea hipertensiunii arteriale

Bananele, turmericul și sfecla roșie sunt alimentele cele mai cunoscute de cei care suferă de hipertensiune. Dar există și altele care sunt mai eficiente? Cum puteți pregăti mesele zilei astfel încât să beneficiați de toți nutrienții care previn hipertensiunea arterială?

Preveniți hipertensiunea: 5 alimente pe care să le aveți în farfurie.

Ciocolata neagră și cacaua conțin o serie de substanțe vegetale cunoscute sub numele de flavonoide. Se susține că aceste substanțe au proprietăți antihipertensive. Flavonoizii și fenolii conținuți în cacao sunt cunoscuți de secole ca având efecte antihipertensive. Vă rugăm să rețineți, totuși, că acestea se găsesc numai în produsele de cacao de ciocolată neagră de înaltă calitate. Ar trebui evitată ciocolata albă sau ciocolata cu lapte integral, deoarece nu conțin practic niciun ingredient activ care să reducă tensiunea arterială. Consumul a două pătrățele de ciocolată neagră cu o cafea fără zahăr dimineața, sau ca gustare după-amiaza, ajută la reducerea tensiunii arteriale fără a lua în greutate.

Usturoiul este considerat un reductor natural al tensiunii arteriale datorită conținutului său ridicat de sulf. Studiile actuale arată o reducere a tensiunii arteriale sistolice la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Usturoiul conține cantități mari de vitamina C și magneziu, ambele cu proprietăți antihipertensive. Substanțele vegetale pe care le conține sunt transformate în organismul uman în hidrogen sulfurat, o substanță mesager anticoagulantă și vasodilatatoare. Pentru un efect eficient pe termen lung, este indicat să consumați usturoi în mod regulat. Pentru a vă familiariza cu mirosul său puternic și gustul amar, cel mai bine este să începeți cu doi căței de usturoi pe zi, până când ajungeți la un consum ideal de 4 căței. Îl puteți consuma și sub formă de capsule. Deoarece sunt inodore, acestea sunt ușor și eficient de utilizat, datorită metodei de procesare care păstrează beneficiile usturoiului.

Unul dintre remediile de casă care ajută la combaterea hipertensiunii arteriale este ardeiul. Este o legumă care conține acid folic (vitamina B9), care scade tensiunea arterială, și o cantitate mare de vitamina C, atât de mult încât un singur ardei poate acoperi până la 169% din necesarul zilnic. Ardeii verzi sunt plini de flavonoide, o substanță cu proprietăți antihipertensive. Ardeii galbeni și roșii conțin betacaroten, un antioxidant care previne îmbătrânirea celulelor. Ardeii iuți au, de asemenea, o influență majoră asupra hipertensiunii arteriale. Sunt bogați în flavonoide, potasiu, vitamina K și capsaicină. Acești nutrienți constituie un antioxidant care luptă împotriva unui număr de patologii, contribuind totodată la pierderea în greutate datorită notelor sale picante. Recomandăm cu insistență consumul de ardei crud, gătit la aburi sau la cuptor pentru a profita de beneficiile lor.

Sultanele sunt un alt element de pe lista noastră de alimente antihipertensive. Datorită conținutului lor ridicat de potasiu, sultaninele și curmalele au un efect relaxant asupra arterelor și, prin urmare, asupra tensiunii arteriale. Cercetătorii au efectuat un studiu pe 46 de persoane care sufereau de hipertensiune, cărora li s-a spus să mănânce o mână de sultane de trei ori pe zi, timp de 12 săptămâni. Rezultatele au fost uluitoare! O scădere remarcabilă de la 0,6 la 10,2 mmHg (sistolică) și de la 2,4 la 5,2 mmHg (diastolică). Nu ezitați să adăugați o mână de sultanine în smoothie-urile dumneavoastră sau în salata de pește pentru o aromă mediteraneană.

Aceasta este o altă plantă de condimente care ar trebui să fie pe fereastra bucătăriei sau în grădină. Oregano nu numai că ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar contracarează și palpitațiile, protejând atât inima, cât și vasele de sânge.

Utilizați oregano :

  • În bucătărie, pentru paste, orez, sosuri și salate.
  • Infuzie: ceaiuri din plante sau băuturi calde cu ceai verde
  • Inhalare: se fierbe apa și oregano timp de 15 minute, apoi se acoperă fața cu un prosop și se inhalează aburii timp de 5 minute. Acest lucru permite absorbția componentelor de oregano prin intermediul tractului respirator.

Este uimitor câte remedii naturale poți găsi în bucătăria ta. Nu trebuie să iei întotdeauna o pastilă, natura are o gamă largă de remedii pregătite pentru tine.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu