6 plante cu adevărat eficiente pentru a scăpa definitiv de gândaci în casa ta

Oricine a văzut vreodată un gândac alergând pe podeaua bucătăriei știe cât de important este să găsească modalități de a-l alunga în mod eficient.

Indiferent dacă locuiți într-o casă mică sau într-un conac mare, cu mai multe etaje, este esențial să țineți creaturile cu șase picioare departe de spațiul dvs. pentru a vă menține casa fără dăunători. Din fericire, există o altă modalitate de a împiedica aceste creaturi enervante să rămână prin preajmă: înarmați-vă cu câteva plante care țin la distanță gândacii în mod natural. În acest articol, vom arunca o privire asupra plantelor capabile să țină la distanță gândacii și vom analiza mai îndeaproape de ce aceste specii particulare au astfel de superputeri!

Știai asta?

Se crede că gândacul este singura specie de insecte care a reușit să supraviețuiască devastatoarei explozii a bombei atomice de la Hiroshima din timpul celui de-al Doilea Război Mondial… (Ca să știi cu cine ai de-a face 😊 ). Capacitatea acestei creaturi incredibil de rezistente de a persevera în fața unei explozii atât de puternice și distructive îi uimește și astăzi pe oamenii de știință. Nu numai că aceste insecte au fost capabile să supraviețuiască într-un mediu extrem de cald și iradiat, dar s-au și adaptat rapid. Acest lucru este evidențiat de faptul că exoscheletele lor au început să strălucească la doar câteva zile după ce bomba a fost lansată.

Ce face ca aceste creaturi robuste să reziste în astfel de condiții este încă în curs de studiu. Însă unii cred că acest lucru s-ar putea datora stratului gros de ceară care le acoperă învelișul exterior și le izolează de căldură și radiații. De asemenea, este demn de remarcat faptul că majoritatea speciilor de gândaci sunt nocturne, ceea ce înseamnă că se ascund în timpul zilei, când nivelurile de radiații sunt cele mai ridicate.

În plus, deși este o insectă, gândacul de bucătărie are capacități excepționale de regenerare, care îi permit să recreeze membrele sau antenele pierdute acolo unde alte insecte nu pot face acest lucru în mod eficient. Această capacitate remarcabilă de recuperare poate juca un rol cheie în motivul pentru care au reușit să supraviețuiască bombardamentelor nucleare, în timp ce alte creaturi au pierit.

Cum să elimini gândacii de pe proprietatea ta în mod natural și eficient?

Catnip:

Iarba pisicii nu este de obicei asociată cu controlul dăunătorilor, dar eficacitatea sa în respingerea gândacilor nu poate fi supraestimată. Atunci când este folosită corect, iarba pisicii poate fi o modalitate naturală și sigură de a-i elimina definitiv din casa ta. Cheia este compusul chimic numit nepetalactonă, care este în general inofensiv, dar acționează ca un iritant pentru gândaci.

Pentru a o folosi ca repelent, presărați iarba pisicii în apropierea colțurilor întunecate sau a ascunzătorilor de gândaci, sau amestecați-o cu alte condimente și uleiuri pentru a crea un spray repelent. Oricare ar fi metoda pe care o alegeți, rezultatele utilizării iarba pisicii ar trebui să fie vizibile după numai câteva zile. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la toxine dăunătoare sau la efectele pe termen lung asupra familiei și animalelor dvs. de companie.

De asemenea, lavanda conține compuși precum linalool și geraniol, care sunt, de asemenea, foarte descurajatori pentru acești dăunători. Lucrul minunat în legătură cu folosirea lavandei pentru a respinge gândacii este că o puteți folosi în mai multe moduri.

De exemplu, puteți face pliculețe umplute cu lavandă uscată și să le puneți prin casă. Sau puteți pune câteva picături de ulei esențial de lavandă pe vată și le puteți lăsa în cameră. Sau creați o soluție cu apă, oțet și uleiuri esențiale și pulverizați-o prin casă!

Frunzele de dafin sunt un element foarte bun de avut în casă, nu numai pentru gătit, ci și pentru combaterea dăunătorilor. Pentru a alunga gândacii dintr-o anumită zonă, este suficient să așezați 2 sau 3 frunze de dafin în crăpăturile sau fisurile care le-ar putea servi drept punct de intrare. De asemenea, puteți împrăștia frunze de dafin zdrobite în fiecare cameră, ca măsură preventivă împotriva unei infestări de gândaci.

Mirosul puternic al acestor frunze va ține inevitabil dăunătorii la distanță, în timp ce gustul lor va fi la fel de neplăcut și neinvitativ pentru ei. Făcând acest lucru, veți putea să împiedicați eventualele probleme cu gândacii înainte de a începe și chiar să vă păstrați casa fără insecte.

Usturoiul este o altă plantă despre care se spune că este eficientă pentru a ține la distanță gândacii, deoarece mirosul său înțepător le tulbură sistemul nervos și îi face să fugă. Pentru a-l folosi, trebuie să separați cățeii de propria lor piele și să extrageți sucul de usturoi. Apoi, pulverizați amestecul direct pe toate zonele în care ar putea zăbovi gândacii sau pe orice loc de care doriți să îi țineți departe. Acordă o atenție deosebită colțurilor întunecate sau crăpăturilor din casa ta și, de asemenea, în jurul ferestrelor. Mirosul puternic de usturoi se va dispersa rapid și va acționa ca un factor de descurajare pentru vizitatorii dvs. nedoriți, trimițându-i la fugă!

Lemn de cedru:

Folosirea uleiurilor esențiale de lemn de cedru ca repelent natural pentru insecte este o metodă simplă și eficientă de respingere a acestor gândaci enervanți. Funcționează datorită mirosului puternic pe care uleiul îl degajă la contactul cu aceștia, ceea ce îi face să fugă! Pentru a folosi această metodă în siguranță și cu succes, începeți prin a dilua uleiul esențial de lemn de cedru în apă fierbinte. Acest lucru va reduce riscul de iritații și arsuri dacă este aplicat direct pe piele, deoarece unele uleiuri esențiale pot fi foarte puternice.

Pentru rezultate optime, pulverizați în continuare colțurile, crăpăturile pereților și alte zone exterioare unde se adună adesea gândacii. Făcând acest lucru în mod regulat, vă veți asigura că locuința dvs. rămâne fără dăunători.

Piretrul este un insecticid natural, derivat din margarete, care poate fi folosit pentru a descuraja gândacii din case, dulapuri și alte zone. Acesta poate fi aplicat sub formă de spray, pulbere de stropit sau chiar amestecat cu apă și adăugat pe suprafețe.

Pentru a utiliza eficient piretrul, este esențial să înțelegeți ciclul de viață al gândacilor; acest lucru vă va ajuta să determinați unde să vă concentrați tratamentele. Aplicarea produsului în conformitate cu instrucțiunile producătorului este adesea cea mai eficientă modalitate de a obține rezultatele dorite. În plus, aspirarea frecventă combinată cu piretrul poate crește eficiența eliminării acestor intruși din spațiile private.

Folosirea unei combinații a acestor plante în locuri strategice dintr-o casă sau proprietate poate ajuta la prevenirea pătrunderii gândacilor și la prevenirea infestărilor de gândaci. La fel ca și alungarea celor existenți – poate chiar permanent, dacă veți continua să folosiți plantele în mod regulat.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu