7 exerciții la piscină pentru a arde grăsimile și a-ți tonifia corpul

Căutați o modalitate eficientă de a arde grăsimile și de a vă tonifia corpul? Nu căutați mai departe de piscina dvs. locală! Exercițiile fizice în apă oferă multe beneficii pentru sănătate, fiind totodată blânde pentru articulații. În acest articol, vă vom prezenta 7 exerciții în piscină care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness. Sunteți gata să vă scufundați?

De ce sunt exercițiile în apă eficiente pentru arderea grăsimilor?

Exercițiile în apă oferă o rezistență constantă, ceea ce înseamnă că trebuie să munciți mai mult pentru a efectua mișcările. În plus, apa reduce greutatea corporală, ceea ce înseamnă mai puțin stres asupra articulațiilor și oaselor. Acești doi factori combinați fac din exercițiile în apă o opțiune excelentă pentru arderea grăsimilor și tonifierea corpului.

Beneficiile unice ale exercițiilor fizice în apă

Reducerea greutății corporale

Apa reduce sarcina asupra greutății corporale, ceea ce face ca exercițiile în piscină să fie ideale pentru întărirea mușchilor fără stresul pe care alte exerciții îl pot exercita asupra articulațiilor. Acest lucru este deosebit de benefic pentru persoanele cu dureri articulare sau cu afecțiuni cronice precum osteoartrita. Mai mult, exercițiile în apă sunt excelente pentru persoanele în vârstă, deoarece ajută la menținerea flexibilității și la reducerea durerilor de corp.

Apa oferă o rezistență multidirecțională unică. Pe măsură ce vă deplasați prin apă, corpul dumneavoastră trebuie să lupte cu rezistența apei în toate direcțiile. Acest lucru necesită mai mult efort și timp pentru a efectua mișcările, ceea ce ajută la întărirea eficientă a mușchilor.

Acum că am explicat beneficiile exercițiilor fizice în apă, să trecem la cele 7 exerciții pe care le poți încerca pentru a arde grăsimile și a-ți tonifia corpul.

Curse în piscină

Alergarea în piscină este un exercițiu simplu, dar eficient de ardere a grăsimilor. În partea puțin adâncă a bazinului, alergați de la o parte la alta, pompând brațele și ridicând picioarele. Puteți crește intensitatea ținând un obiect cu greutate la nivelul pieptului.

Pompe de piscină

Flexiunile la piscină sunt un exercițiu excelent pentru întărirea părții superioare a corpului. Așezați-vă mâinile pe marginea piscinei, la o distanță puțin mai mare decât lățimea umerilor. Contrageți mușchii și ridicați-vă corpul din apă cu ajutorul brațelor. Faceți o pauză, apoi coborâți încet înapoi și începeți din nou.

Sărituri Squat

Săriturile ghemuite sunt un exercițiu care vizează mușchii picioarelor și feselor. Stați în partea puțin adâncă a bazinului, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Aplecați-vă în jos, așezându-vă pe șolduri și călcâie, apoi ridicați-vă sărind cât de sus puteți. Aterizați pe vârfuri, apoi ghemuiți-vă din nou și repetați.

Lovituri laterale

Loviturile laterale sunt un exercițiu excelent pentru întărirea mușchilor picioarelor și feselor. Stați în partea puțin adâncă a bazinului și deplasați-vă lateral de la o margine la alta. Asigurați-vă că vă mențineți centrul corpului angajat și degetele de la picioare îndreptate în față.

Lovituri de foarfecă înclinate

Loviturile de foarfecă înclinate sunt un exercițiu care vizează mușchii picioarelor și cei abdominali. Stați în apă suficient de adâncă pentru ca picioarele să nu atingă pământul. Ridicați picioarele astfel încât corpul să fie orizontal, apoi loviți cu piciorul din șold. Repetați cu celălalt picior.

Prese de canotaj

Presele de canotaj sunt un exercițiu care vizează mușchii spatelui. Țineți o placă pe piept și coborâți în poziție ghemuită, astfel încât pieptul să fie scufundat în bazin. Întindeți brațele în față împotriva apei, apoi aduceți-le înapoi spre piept.

Les Jumping Jacks

Jumping jacks sunt un exercițiu clasic care poate fi făcut și în apă. Stați în piscină cu picioarele împreunate și brațele pe lângă corp. Săriți prin depărtarea picioarelor și ridicarea brațelor deasupra capului, apoi reveniți în poziția de pornire. Repetați exercițiul.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu