7 tipuri de leguminoase pe care ar trebui sa le mananci cat mai des, pe tot parcursul anului

Leguminoasele sunt unele dintre cele mai sănătoase alegeri alimentare pe care le puteți face. Ele fac parte din dieta oamenilor din zonele albastre, cunoscuți pentru viața lor lungă. Leguminoasele includ mazărea și fasolea, care sunt surse excelente de proteine vegetale.

De asemenea, acestea conțin amidon rezistent, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, precum și antioxidanți numiți polifenoli. În mod surprinzător, arahidele sunt, de asemenea, leguminoase, nu nuci. Acestea sunt pline de peste 30 de vitamine și minerale, precum și de peste șapte grame de proteine.

Un studiu recent a constatat că consumul regulat de alune poate scădea nivelul colesterolului și reduce riscul de boli de inimă. Năutul este o altă leguminoasă nutritivă, bogată în proteine și fibre. O cană de năut conține 14,5 grame de proteine.

Aceștia au un miros blând și o textură cremoasă, ceea ce îi face un ingredient versatil care poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, de la salate la tocănițe. Fasolea este un aliment de bază în alimentația oamenilor din zonele albastre. Ele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.

O cană de fasole furnizează 15 grame de proteine. Puteți adăuga fasole în supe, tocănițe, salate și multe altele. Mazărea verde este cunoscută pentru aroma sa proaspătă și gustul dulce. Acestea pot fi adăugate la paste, pilaf, salate sau transformate în piure. Mazărea este bogată în vitaminele A, C și E și este săracă în calorii.

Fasolea neagră, folosită în mod obișnuit în bucătăria latino-americană, este perfectă pentru mâncăruri de inspirație mexicană, cum ar fi burritos, chili și tacos. Sunt bogate în acid folic și fibre sănătoase și, ca și alte leguminoase, sunt o sursă excelentă de proteine vegetale.

Boabele de soia, originare din Asia de Est, sunt pline de proteine și fibre, oferindu-vă un bun impuls energetic. Ele pot fi folosite pentru a face lapte de soia, brânză tofu sau pur și simplu pot fi savurate ca o gustare. Au o textură cremoasă și absorb aromele altor ingrediente.

Lintea vine în diferite culori și texturi, dar toate sunt foarte nutritive. Sunt bogate în vitamina B, fier, magneziu, magneziu, potasiu, acid folic și fibre, care sprijină un sistem digestiv sănătos. Încorporarea leguminoaselor în dieta dumneavoastră este o alegere inteligentă pentru sănătatea generală.

Acestea oferă nutrienți importanți și pot fi folosite într-o mare varietate de rețete delicioase.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu