Aceste alimente cu calorii negative pentru a pierde ușor în greutate

Alimentele cu calorii negative sunt adesea prezentate ca fiind soluția miraculoasă pentru o pierdere ușoară în greutate. Dar este acesta cu adevărat cazul? În acest articol, vom demistifica această noțiune și vă vom prezenta alimentele care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate, menținând în același timp o dietă sănătoasă și echilibrată.

Ce sunt caloriile negative?

Caloria este o unitate de măsură a energiei conținute în alimente. Din punct de vedere tehnic, nu există alimente cu calorii negative. Cu toate acestea, unele alimente sunt atât de sărace în calorii încât energia necesară pentru a le digera este mai mare decât energia pe care o furnizează organismului nostru. Acestea sunt cunoscute în mod obișnuit ca alimente cu calorii negative.

Beneficiile alimentelor cu calorii negative

Alimentele cu calorii negative au multe beneficii pentru sănătatea și silueta noastră. Iată doar câteva dintre aceste beneficii:

Stimularea metabolismului și arderea grăsimilor: Aceste alimente necesită mai multă energie pentru a fi digerate, ceea ce poate ajuta la accelerarea metabolismului și la promovarea pierderii în greutate.

Reducerea senzației de foame: alimentele cu calorii negative sunt adesea bogate în fibre și apă, ceea ce le face sățioase și ajută la controlul apetitului.

Reglarea glicemiei: Unele dintre aceste alimente au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă o creștere bruscă a glicemiei, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Detoxifierea ficatului: Anumite alimente cu calorii negative sunt renumite pentru proprietățile lor detoxifiante, ajutând ficatul să elimine toxinele și să ardă grăsimile mai eficient.

Reducerea colesterolului: Anumite alimente cu calorii negative, cum ar fi legumele verzi, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Reducerea stresului, a anxietății și a depresiei: Anumite alimente cu calorii negative, cum ar fi fructele bogate în antioxidanți, pot avea efecte benefice asupra stării noastre de spirit și a bunăstării mentale.

Îmbunătățirea sănătății pielii, părului și unghiilor: Unele alimente cu calorii negative sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru o piele sănătoasă, un păr strălucitor și unghii puternice.

Proprietăți antiinflamatorii și îmbunătățirea circulației sângelui: Anumite alimente cu calorii negative, cum ar fi fructele de pădure și ceaiul verde, sunt renumite pentru proprietățile lor antiinflamatorii și pentru capacitatea lor de a îmbunătăți circulația sângelui.

Concentrare îmbunătățită: Anumite alimente cu calorii negative, cum ar fi peștele gras bogat în omega-3, pot favoriza o mai bună concentrare și sănătatea creierului.

Combateți retenția de apă: Anumite alimente cu calorii negative, cum ar fi castravetele, pot ajuta la reducerea retenției de apă și favorizează o mai bună eliminare a toxinelor.

Alimente cu calorii negative

Acum că am văzut beneficiile alimentelor cu calorii negative, să aruncăm o privire asupra câtorva dintre alimentele care te pot ajuta să slăbești în mod natural. Iată o listă de alimente cu calorii negative pe care le poți include în dieta ta:

Sparanghel: conține doar 25 de calorii la 100 g.

Sfeclă roșie: doar 37 de calorii la 100 g.

Varză: doar 21 de calorii la 100 g.

Țelina de rădăcină: doar 8 calorii la 100 g.

Vinete: doar 15 calorii la 100 g.

Broccoli: doar 31 de calorii la 100 g.

Conopidă: doar 31 de calorii la 100 g.

Castravete: doar 10 calorii la 100 g.

Spanac: doar 25 de calorii la 100 g.

Măr: doar 52 de calorii la 100 g.

Pepene roșu: doar 34 de calorii la 100 g.

Grapefruit: doar 42 de calorii la 100 g.

Pepene verde: doar 30 de calorii la 100 g.

Portocală: doar 47 de calorii la 100 g.

Mure: doar 43 de calorii la 100 g.

Papaya: doar 39 de calorii la 100 g.

Zmeură: doar 52 de calorii la 100 g.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu