Ashwagandha, suplimentul miraculos care te ajuta sa combati stresul. Cum se administreaza corect

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de „ginseng indian”, este un supliment care s-a dovedit a avea diverse beneficii pentru sănătate. Studiile au arătat că acest supliment poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, ceea ce poate atenua simptomele de anxietate și oboseală.

În plus, s-a demonstrat că îmbunătățește calitatea somnului. Ashwagandha se încadrează într-o categorie de compuși vegetali cunoscuți sub numele de adaptogeni. Se crede că acești compuși ajută organismul să se adapteze și să reziste la stres, fie că este fizic, mental sau legat de sănătatea generală.

Doza recomandată de Ashwagandha variază în funcție de forma și concentrația sa. În general, se recomandă să începeți cu doze mici și să creșteți treptat în funcție de răspunsul organismului.

Consultarea unui specialist înainte de a începe un tratament cu Ashwagandha este importantă pentru a asigura o utilizare adecvată și pentru a evita eventualele efecte secundare. Administrarea unor cantități excesive de Ashwagandha poate provoca somnolență, mai ales dacă se utilizează extracte foarte concentrate.

De asemenea, poate duce la efecte secundare nedorite, cum ar fi creșterea părului facial la femeile care sunt sensibile la niveluri mai ridicate de testosteron, tulburări gastrointestinale și oboseală. Momentul administrării Ashwagandha poate varia în funcție de motivul utilizării.

Unele persoane preferă să ia suplimentul dimineața pentru a reduce stresul și pentru a îmbunătăți starea de spirit, în timp ce alții îl folosesc pentru a induce somnul și pentru a îmbunătăți calitatea odihnei.

Atunci când cumpărați suplimente de Ashwagandha, este important să alegeți surse de încredere care oferă produse de înaltă calitate, aliniate la standardele de siguranță și puritate. Optarea pentru opțiuni organice poate fi o alegere mai sănătoasă și mai sigură.

Doza medie utilizată în studii este de aproximativ 600 mg pe zi și poate fi administrată timp de aproximativ un an sau puțin mai mult. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că Ashwagandha poate interacționa cu anumite medicamente sau poate provoca reacții adverse în anumite cazuri.

Medicamente precum antidiabeticele, antihipertensivele, imunosupresoarele, anticonvulsivantele și medicamentele tiroidiene pot interacționa potențial cu ashwagandha. Persoanele cu boli autoimune ar trebui să evite acest supliment, deoarece poate stimula sistemul imunitar.

Astfel, este întotdeauna important să consultați un specialist înainte de a începe orice tratament care implică Ashwagandha.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu