Care sunt cele mai eficiente exerciții pilates pentru a pierde în greutate?

Pilates are multe beneficii pentru corp și minte, inclusiv îmbunătățirea posturii, o mai bună respirație, o mai mare flexibilitate și mușchi abdominali mai puternici. Un alt beneficiu potențial adesea evidențiat este pierderea în greutate. Dar acest lucru ridică întrebarea: este Pilates eficient pentru pierderea în greutate?

Foto Freepik
Foto Freepik

Sincer, Pilates vă poate ajuta cu siguranță să ardeți calorii (și, în cele din urmă, să pierdeți în greutate), dar beneficiile sale merg mult dincolo de pierderea în greutate. De fapt, ar trebui să facă parte integrantă din programul dvs. regulat de antrenament, datorită tuturor beneficiilor pe care le oferă.

Faceți cunoștință cu expertul nostru: Gabbi Berkow, dietetician înregistrat și instructor de Pilates, și Jacquelyn Brennan, instructor de Pilates și co-fondator al Pilates + Coffee din Chicago.

„Pilates ar trebui să fie considerat o parte a rutinei tale de îngrijire de sine”, spune Jacquelyn Brennan, instructor de Pilates și co-fondator al Pilates + Coffee din Chicago. „Cu toții avem nevoie să ne mișcăm mai mult coloana vertebrală, să ne mișcăm articulațiile în toate direcțiile și toată lumea trebuie să respire mai bine.” Și toate aceste practici sănătoase pot duce la pierderea în greutate.

Ce tip de Pilates este cel mai bun pentru pierderea în greutate?

Experții spun că un tip de Pilates nu este neapărat mai bun decât altul pentru a pierde în greutate. „Pentru pierderea în greutate, nu cred că un tip de Pilates este neapărat mai bun”, explică Gabbi Berkow.

Da, există diferite variante. Când cineva menționează „Pilates”, probabil că se referă la Romana Pilates, care constă în exerciții dezvoltate de Joseph Pilates (fondatorul)”, explică Gabbi Berkow, dietetician autorizat și instructor de Pilates.

Foto Freepik
Foto Freepik

Unele studiouri sunt dedicate Pilates clasic sau Romana Pilates (unde s-a antrenat Berkow), dar există și studiouri care oferă diferite tipuri de antrenamente inspirate de Pilates, adică mișcări inspirate de Pilates, dar care nu urmează Pilates clasic la literă. De asemenea, unele cursuri de Pilates au loc pe un covoraș, în timp ce altele se desfășoară pe un reformer, care este în esență o platformă glisantă cu arcuri.

Ceea ce căutați când vine vorba de Pilates și de pierderea în greutate este un instructor care știe ce face, se concentrează pe mișcări sigure și vă provoacă”, adaugă Berkow. „Trebuie să vă asigurați că ora de Pilates este un antrenament. Nu ar trebui să fie doar o serie de întinderi lente și ușoare. Pilates trebuie să contribuie la cheltuielile zilnice totale de calorii pentru a avea un impact asupra pierderii în greutate”, explică ea.

Exerciții Pilates pentru mușchii abdominali

Exercițiile Pilates pentru mușchii abdominali sunt foarte eficiente pentru întărirea acestei părți a corpului și pentru arderea grăsimilor. Unul dintre aceste exerciții este faimosul „Hundred”, care constă într-o serie de 100 de fandări ale brațelor în timp ce țineți picioarele la un unghi de 45 de grade. Acest lucru întărește mușchii abdominali și arde calorii.

Exerciții Pilates pentru picioare

Exercițiile Pilates pentru picioare sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru a pierde în greutate. Un astfel de exercițiu este „Single Leg Circles”, care constă într-o serie de cercuri cu un picior întins, în timp ce celălalt este ținut jos. Acesta întărește mușchii picioarelor, în timp ce arde calorii și tonifică coapsele.

Exerciții Pilates pentru spate

Exercițiile Pilates pentru spate sunt foarte benefice pentru întărirea acestei părți a corpului și pentru îmbunătățirea posturii. Unul dintre aceste exerciții este „Scufundarea lebedei”, care presupune extinderea corpului spre spate în timp ce se mențin brațele drepte. Acest lucru întărește mușchii spatelui și arde calorii.

Pilates vă poate ajuta să vă puneți în formă?

Nu vei ieși transpirat de la o oră de Pilates, așa cum ai face-o după o oră de HIIT, dar tot vei avea parte de un antrenament complet al corpului la fiecare ședință, explică Berkow. „Chiar dacă Pilates vizează mușchii abdominali, fiecare exercițiu angajează fiecare mușchi din corpul tău. Fiecare mișcare lucrează la forța, flexibilitatea și controlul mental al corpului tău”, spune ea. Așadar, răspunsul este un da răsunător, puteți absolut să vă puneți în formă cu Pilates. (Apropo, doar pentru că transpirați mai mult nu înseamnă că ardeți mai multe calorii).

Un alt beneficiu: întărirea corpului prin Pilates și folosirea acestuia ca exercițiu cu impact redus pentru a vă completa rutina vă poate reduce riscul de accidentare, adaugă Brennan. Îmbunătățirea posturii, a flexibilității și a amplitudinii mișcărilor vă poate oferi, de asemenea, o bază pentru succesul în alte activități și antrenamente.

Foto Freepik
Foto Freepik

Multe celebrități în formă sunt pasionați de Pilates. De exemplu, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Kourtney Kardashian și Vanessa Villela, toate practică Pilates în mod regulat.

În cele din urmă, veți obține rezultatele pe care le obțineți pentru ceea ce investiți. „În cei zece ani de când predau, am constatat că elevii care au o practică regulată de Pilates obțin rezultate mai repede, deoarece sunt capabili să facă celelalte antrenamente mai eficient”, spune Brennan. Ea recomandă să faci Pilates de două până la patru ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Pilates te poate ajuta să pierzi grăsime de pe burtă?

Dacă ați luat vreodată parte la un curs de Pilates, știți cât de intensă este munca abdominală (serios, Sutele nu sunt pentru cei slabi de inimă… sau pentru cei slabi de abdomen).

Deși nu poți pierde grăsime la nivel local, Pilates te poate ajuta să înveți să îți angajezi corect podeaua pelviană și mușchii abdominali profunzi, explică Brennan. „Pilates vă va învăța cum să vă angajați corect mușchii, ceea ce va promova o activare sporită în timpul exercițiilor care vizează abdomenul și va duce la o burtă mai tonifiată”, spune ea.

Cu toate acestea, pentru a obține o definiție abdominală, trebuie să pierdeți grăsimea de deasupra mușchilor, ceea ce înseamnă să aveți o dietă echilibrată și să limitați alimentele și gustările prea procesate.

Câtă greutate poți pierde cu Pilates?

Nu există un număr exact de kilograme, deoarece pierderea în greutate depinde de mulți alți factori, cum ar fi somnul, stilul de viață și obiceiurile alimentare. Pilates, oricât de plăcut ar fi, nu este o soluție miraculoasă. Cu toate acestea, oferă mult mai multe beneficii decât simpla reducere a cifrei de pe cântar.

În primul rând, este vorba de reducerea stresului. După cum explică Brennan, Pilates te ajută să lucrezi asupra respirației, încurajând respirațiile adânci pe burtă, spre deosebire de respirația superficială pe care mulți dintre noi o facem în mod regulat. „Respirația superficială duce la creșterea nivelului de cortizol, ceea ce contribuie la creșterea în greutate. Putem spune că, cu Pilates și învățând să respirați mai bine, veți avea niveluri mai scăzute de cortizol și, prin urmare, mai puțin stres, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate”, explică ea.

Faptul că vă simțiți mai bine, atât mental, cât și fizic, vă va încuraja, de asemenea, să aveți grijă de corpul dumneavoastră, explică Berkow, iar Pilates poate fi cu siguranță o parte integrantă a obiectivului dumneavoastră general de pierdere în greutate.

În cele din urmă, Pilates este un instrument excelent pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate. Vă poate ajuta să ardeți calorii, să vă creșteți masa musculară slabă și să vă îmbunătățiți postura și flexibilitatea. Pentru a profita pe deplin de beneficiile Pilates, este recomandabil să practicați în mod regulat, să combinați diferitele tipuri de Pilates și să lucrați cu un instructor calificat. Înainte de a începe orice program de exerciții fizice, consultați-vă întotdeauna un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă asigura că Pilates este potrivit pentru condiția dumneavoastră fizică.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu