Cât de des ar trebui să ne schimbăm așternuturile? Răspunsul vă poate surprinde

Este esențial să spălați cearceafurile și să le schimbați frecvent. Haideți să aflăm împreună principalele reguli.

Bacteriile pot trăi în casele noastre timp de zile, săptămâni sau chiar luni. De aceea, este important să schimbăm așternuturile în mod regulat și, bineînțeles, să le dezinfectăm cu produse de curățare.

Cât de des trebuie schimbate cearșafurile?

Majoritatea oamenilor respectă măsurile de igienă și de curățare. Cu toate acestea, chiar dacă adesea pare că nu există murdărie, acest lucru nu înseamnă că nu există o cantitate mare de bacterii. Acestea nu se găsesc doar pe așternuturi, ci și pe saltele, în cameră și pe nenumărate obiecte din jur.

Ca regulă generală, așternuturile trebuie schimbate cel puțin o dată pe săptămână. Cel mai important motiv este faptul că așternuturile de pat devin cu totul altceva decât igienice. Pe ele se depune nu numai transpirația, ci și murdăria externă și fluidele corporale.

Când vorbim despre murdăria de pe cearșafuri, trebuie să menționăm și posibila prezență a ciupercilor. În plus, noapte de noapte, celulele moarte ale pielii se depun în țesătură. Prezența lor atrage acarieni, ceea ce este orice, dar nu este deloc sănătos, mai ales pentru respirație.

Cum se spală lenjeria de pat

Când vine vorba de spălarea cearșafurilor, merită să luați în considerare nu numai cât de des să le spălați, ci și cum să le spălați. Primul lucru de reținut în această privință este să evitați să amestecați cearșafurile cu hainele. În acest fel, le puteți curăța temeinic.

Dacă doriți cu adevărat să distrugeți bacteriile, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:

Nu exagerați cu cantitatea: este foarte ușor să luați toate hainele și să faceți o cantitate mare de rufe de spălat. Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat ca mașina de spălat să curețe bine așternuturile, puneți doar un singur set de așternuturi.

Setări program: Dacă foile sunt foarte murdare, vă recomandăm să alegeți ciclul cel mai puternic. În toate celelalte cazuri, este suficient un ciclu obișnuit.

Dacă lăsați cearșafurile în mașina de spălat prea mult timp, acestea se pot micșora, așa că vă recomandăm să le spălați mai des. În cazul în care, din motive de economie, este obiectiv dificil să consacrați o singură spălare lenjeriei de pat, cel mai bine este să puneți așternuturile împreună cu țesături ușoare din bumbac, dar niciodată cu prosoape.

Lasă-le să se usuce: de obicei, cearceafurile se usucă puțin mai greu decât alte haine.

Temperatura: Deși cearșafurile nu au pete dificile, cel mai bine este să le spălați în apă călduță, adică între 40 și 60°C. Aceasta este singura modalitate de a preveni supraviețuirea acarienilor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu