Cele mai bune 5 fructe pentru persoanele cu diabet

Pentru persoanele cu diabet zaharat, dieta face parte din terapie. Pentru a menţine sub control glicemia, cei diagnosticaţi cu această afecţiune trebuie să aibă grijă la aportul de glucide sau hidraţi de carbon. Unele fructe sunt ideale pentru persoanele cu această boală.

Principala recomandare în ceea ce privește alimentația diabeticului este atenția față de aportul de glucide. Este important să nu se consume mai mult de 150-250 g de glucide. Cea mai mare cantitate de glucide o regăsim în produsele zaharoase (80-100%), făinoase și cereale (75%) și pâine (55%). Fructele pot fi consumate de persoanele cu diabet, dar este important să fie alese cele cu un indice glicemic scăzut. Indicele glicemic este un indicator care arată cât de repede sau cât de mult creşte glicemia când consumăm un aliment. Iată câteva dintre cele mai bune fructe pe care persoanele cu diabet le pot consuma, într-un top realizat de eatthis.com!

Afinele

O cană de afine conţine 80 de calorii, 20 de grame de carbohidrați și 3 grame de fibre. De asemenea, afinele sunt o sursă bună de vitamina C, oferind 15% din cantitatea zilnică recomandată. Afinele oferă, de asemenea, vitamina K, implicată reglarea coagulării sângelui, și mangan. care ajută la dezvoltarea oaselor.

Merele

Un măr de dimensiune medie conţine 77 de calorii, 2 grame de fibre şi 21 grame de carbohidraţi. Totodată, merele conţin şi vitamina C şi quercitină, despre care studiile au arătat că ajută la combaterea bolilor de inimă şi a cancerului.

Pepenele

Deliciosul pepene galben are în componenţă 92% apă. Echivalentul unei porţii de pepene (în jur de 2 căni) conţine 80 de calorii, 21 de grame de carbohidraţi şi 1 gram de fibre. Totodată, pepenele este o sursă bună de vitamina C (furnizează în jur de 25% din cantitatea recomandată zilnic), precum şi de vitamine (A şi B6), potasiu, magneziu şi fosfor.

Pepenele verde conţine licopen (pigmentul care dă culoarea roşie), compus care reduce tensiunea arterială şi despre care unele studii au arătat că scade şi riscul de apariţie a cancerului de prostată.

Căpşunile

O porţie medie de căpşuni conţine 45 de calorii, 7 grame de zahăr (fructoză) şi 12% din necesarul zilnic de fibre. De asemenea, căpşunile mai conţin vitamina C, acid folic şi potasiu. Un compus din căpşuni, acidul elagic, reduce inflamaţia şi riscul de cancer.

Grepfrutul

O jumătate de grepfrut mediu conţine 41 de calorii, 10 grame de carbohidraţi şi 1 gram de fibre. Totodată, conţine şi 50% din cantitatea de vitamina C necesară zilnic.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu