Cum să-ți modelezi silueta prin efectuarea numărului optim de ghemuituri pe zi

Vom explora beneficiile genuflexiunilor, câte ar trebui să faci pe zi pentru a-ți atinge forma ideală a corpului și sfaturi despre cum să efectuezi corect acest exercițiu.

Beneficiile de squats

1. Întărirea mușchilor

Ghemuiturile sunt unul dintre cele mai bune exerciții pentru întărirea mușchilor din partea inferioară a corpului, a abdomenului și a spatelui. Ele ajută la îmbunătățirea echilibrului muscular, reducând riscul de accidentare în timpul activităților zilnice și al sporturilor.

2. Flexibilitate și mobilitate

Ghemuiturile îmbunătățesc flexibilitatea și mobilitatea șoldurilor, genunchilor, gleznelor și a coloanei vertebrale. De asemenea, ele stimulează metabolismul și cresc capacitatea de a arde grăsimile, ceea ce le face un exercițiu ideal pentru cei care doresc să piardă în greutate sau să remodeleze partea inferioară a corpului.

1. Stare de spirit și bunăstare

Studiile au arătat că exercițiile regulate de ghemuit cresc nivelul de endorfine, hormonii fericirii. Așadar, nu numai că genuflexiunile îmbunătățesc felul în care arătați la exterior, dar vă ajută și să vă simțiți bine pe interior.

2. Concentrarea și meditația

Ghemuiturile necesită multă concentrare și atenție pentru a fi executate corect, ceea ce poate servi ca o formă de meditație, permițându-vă să vă eliberați mintea în timp ce vă întăriți corpul.

Practica Squat

Squats sunt foarte practice, deoarece tot ce ai nevoie pentru a le face este tu însuți. Le puteți face oriunde – într-o sală de gimnastică cu echipamente precum greutăți sau o bară, acasă cu echipament minim sau pur și simplu folosind greutatea corpului.

Numărul de squats pe zi pentru o figură perfectă

Este important să începeți treptat, pentru a da timp corpului dumneavoastră să se adapteze la exercițiu. Vă recomandăm să începeți cu 20 de ghemuituri pe zi timp de o săptămână.

Odată ce v-ați obișnuit să faceți 20 de ghemuituri pe zi, este timpul să treceți la 50 de ghemuituri pe zi. Poți ajunge chiar și la 100 de ghemuituri pe zi, dacă vrei să-ți sculptezi corpul și mai mult și să obții rezultate superioare din punct de vedere vizual într-un timp record.

Repartizarea seriilor

Este mai bine să faceți toate genuflexiunile deodată decât să le împărțiți în mai multe seturi. Cu toate acestea, dacă vi se pare dificil să faceți 100 de repetări dintr-o dată, le puteți împărți în două serii alternative.

Sfaturi pentru squats de succes

Adoptarea poziției corecte

Asigurați-vă că picioarele sunt puțin mai late decât lățimea șoldului și că degetele de la picioare sunt ușor îndreptate spre exterior. Atunci când vă coborâți pentru a face o ghemuire, trunchiul trebuie să se încline ușor în față, în timp ce șoldurile se deplasează spre peretele din spatele dumneavoastră.

Concentrarea pe formă

Când vă coborâți în poziția ghemuit, împingeți genunchii spre exterior, păstrați-i deasupra degetelor de la picioare și asigurați-vă că rămân în linie cu picioarele și gleznele în timp ce vă deplasați în sus și în jos. De asemenea, vă puteți imagina un scaun în spatele dumneavoastră, ceea ce vă va permite să vă coborâți până când veți fi cel puțin paralel cu podeaua sau chiar sub ea.

Mențineți tensiunea în mușchii trunchiului

În timpul fiecărei repetări, asigurați-vă că mențineți tensiunea în toți mușchii trunchiului. Acest lucru crește stabilitatea și asigură o tehnică corectă la fiecare repetiție, reducând în același timp tensiunea asupra altor grupe musculare.

Folosiți o bună tehnică de respirație

Inspirați adânc înainte de a vă coborî în poziția de plecare, apoi expirați când reveniți în partea superioară cu fiecare contracție. Acest lucru vă poate ajuta să vă stabilizați postura la fiecare repetiție și să vă îmbunătățiți performanța generală a repetițiilor în timp.

Vizualizarea succesului

Înainte de a începe fiecare serie de genuflexiuni, fă-ți timp să te vizualizezi făcând repetiții perfecte. Tehnicile de vizualizare vă pot ajuta să obțineți rezultate mai rapide.

Așa că acceptați provocarea și începeți să vă sculptați corpul cu squats astăzi!

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu