Cum să topești grăsimea de burtă în mod natural la bărbați

Cum să topești grăsimea de burtă în mod natural la bărbați

Dacă aveți câteva kilograme în plus, nu sunteți singuri. Dar purtarea greutății în plus, în special a grăsimii de pe burtă, poate fi riscantă.

Grăsimea din burtă: nu doar o problemă cosmetică

Problema cu grăsimea de pe burtă este că nu este vorba doar de stratul suplimentar de umplutură de sub piele (grăsime subcutanată). Ea include și grăsimea viscerală, care se află în adâncul abdomenului, în jurul organelor interne.

Indiferent de greutatea ta totală, o cantitate mare de grăsime abdominală crește riscul de :

  • Boli cardiovasculare
  • Rezistența la insulină și diabetul de tip 2
  • Cancer colorectal
  • Apnee în somn
  • Moarte prematură din orice cauză
  • Tensiune arterială ridicată

Vârsta și genetica pot contribui la o creștere a grăsimii de pe burtă. Greutatea dumneavoastră este determinată în mare măsură de trei factori principali:

Numărul de calorii pe care le consumați într-o zi

-Câte calorii ardeți prin exerciții fizice zilnice

Dacă mâncați prea mult și faceți prea puține exerciții fizice, riscați să vă îngrășați, inclusiv pe burtă.

Îmbătrânirea joacă, de asemenea, un rol. Pe măsură ce îmbătrânești, pierzi mușchi, mai ales dacă nu ești activ din punct de vedere fizic. Pierderea masei musculare reduce ritmul în care corpul dumneavoastră consumă calorii, ceea ce poate face mai dificilă menținerea unei greutăți sănătoase. Bărbații în vârstă de 50 de ani au nevoie de cu aproximativ 200 de calorii mai puțin pe zi decât bărbații în vârstă de 30 de ani din cauza acestei pierderi de mușchi.

Genele dumneavoastră pot contribui, de asemenea, la șansele de a fi supraponderal sau obez, precum și la locul în care depozitați grăsimea. Cu toate acestea, echilibrarea caloriilor pe care le consumați cu activitatea fizică poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate, în ciuda vârstei și a genelor dumneavoastră.

Caloriile din alcool contribuie la burta de bere

Consumul excesiv de alcool vă poate da burta de bere, dar nu doar berea este de vină. Consumul excesiv de alcool de orice fel poate crește grăsimea de pe burtă, deoarece alcoolul conține calorii. Dacă beți alcool, faceți-o cu moderație.

Pentru bărbații cu vârste de până la 65 de ani, moderația înseamnă până la două băuturi pe zi. Pentru bărbații de peste 65 de ani, înseamnă până la un pahar pe zi. Cu cât beți mai puțin, cu atât mai puține calorii consumați și cu atât este mai puțin probabil să vă îngrășați pe burtă.

Determinarea dimensiunii stomacului dumneavoastră

Deci, cum îți poți da seama dacă ai prea multă grăsime pe burtă? Măsoară-ți talia cu o simplă bandă de măsură:

Ridicați-vă în picioare și puneți o bandă de măsură în jurul stomacului gol, chiar deasupra șoldului.

Trageți banda de măsurare până când se potrivește perfect în jurul dumneavoastră, dar nu o împingeți în piele. Asigurați-vă că banda de măsură este la nivel pe toată circumferința.

Relaxează-te, expiră și măsoară-ți talia, rezistând impulsului de a strânge stomacul.

În cazul bărbaților, o circumferință a taliei mai mare de 102 centimetri indică o concentrație nesănătoasă de grăsime în zona stomacului și un risc crescut de probleme de sănătate.

Pierzând în greutate și făcând exerciții fizice, talia ta se va micșora

Puteți să vă tonifiați mușchii abdominali cu exerciții abdominale specifice, dar simpla efectuare a acestor exerciții nu vă va scăpa de grăsimea de pe burtă. Cu toate acestea, grăsimea viscerală răspunde la aceleași strategii de dietă și exerciții fizice care vă pot ajuta să pierdeți acele kilograme în plus și să reduceți grăsimea corporală totală.

Pentru a topi burta de bere:

Adoptați o dietă sănătoasă.

Alegeți alimente pe bază de plante, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale. Alegeți surse slabe de proteine, cum ar fi peștele și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Limitați grăsimile saturate, care se găsesc în carne și în produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi brânza și untul. De asemenea, limitați carnea procesată. În schimb, alegeți cantități moderate de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care se găsesc în pește, nuci și anumite uleiuri vegetale.

Verificați dimensiunile porțiilor

Chiar și atunci când faceți alegeri sănătoase, caloriile se adună. Acasă, reduceți mărimea porțiilor. La restaurant, mâncați jumătate din masă și luați restul acasă.

Înlocuiți băuturile zaharoase

În schimb, beți apă sau băuturi care conțin îndulcitori artificiali.

Faceți din activitatea fizică o parte din rutina zilnică

Pentru majoritatea adulților sănătoși, Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale recomandă o activitate aerobică moderată, cum ar fi mersul pe jos, timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână, sau o activitate aerobică viguroasă, cum ar fi alergarea, timp de cel puțin 75 de minute pe săptămână. În plus, se recomandă antrenamentul de forță cel puțin de două ori pe săptămână. Dacă doriți să pierdeți în greutate sau să atingeți obiective specifice de fitness, este posibil să fie nevoie să faceți mai multe exerciții fizice.

Pierderea grăsimii abdominale necesită efort și răbdare. Pentru a pierde excesul de grăsime și a împiedica revenirea acesteia, urmăriți o scădere în greutate lentă și constantă. Consultați-vă medicul pentru ajutor pentru a începe și a rămâne pe drumul cel bun.”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu