Cum vă întrețineți și curățați mobilierul de grădină din PVC?

În timp, acesta își poate pierde strălucirea și poate acumula pete și murdărie. Pentru a vă păstra mobilierul de grădină din plastic PVC proaspăt și curat, iată sfaturile noastre de întreținere și curățare.

1. Curățați în mod regulat cu apă cu săpun

Primul pas în întreținerea mobilierului de grădină din plastic PVC este să îl curățați în mod regulat cu apă cu săpun. Folosiți un burete moale sau o perie cu peri moi pentru a freca ușor suprafața mobilierului. Clătiți bine cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduu de săpun. Apoi uscați cu o cârpă curată.

2. Folosiți oțet alb pentru a îndepărta petele

Dacă mobilierul dvs. de grădină din plastic PVC are pete persistente, puteți folosi oțet alb pentru a le îndepărta. Diluați oțetul alb cu apă într-un raport de 1:2. Aplicați această soluție pe pete folosind un burete sau o cârpă. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți bine cu apă curată.

3. Evitați produsele abrazive

Atunci când curățați mobilierul de grădină din plastic PVC, evitați să folosiți produse abrazive care ar putea zgâria suprafața. De asemenea, evitați să folosiți bureți sau cârpe aspre. În schimb, optați pentru materiale moi care nu vor deteriora plasticul.

4. Utilizați produse specifice pentru PVC

Există, de asemenea, produse special concepute pentru curățarea și întreținerea PVC-ului. Aceste produse sunt adesea disponibile în magazinele specializate în mobilier de grădină. Urmați instrucțiunile producătorului pentru rezultate optime.

5. Protejați-vă mobilierul de grădină din PVC

Pentru ca mobilierul de grădină din plastic PVC să rămână proaspăt și durabil, este important să îl protejați de intemperii. Dacă este posibil, depozitați-vă mobila în interior în perioadele de vreme rea sau atunci când nu o folosiți. Dacă nu o puteți depozita în interior, folosiți huse de protecție pentru a o feri de intemperii.

6. Evitați expunerea prelungită la soare

Plasticul PVC se poate decolora dacă este expus la soare pentru o perioadă prea lungă de timp. Așadar, încercați să plasați mobilierul de grădină din plastic PVC într-un loc umbros sau folosiți umbrele sau copertine pentru a-l proteja de lumina directă a soarelui.

7. Repararea oricăror fisuri sau deformări

Dacă observați crăpături sau deformări la mobilierul de grădină din plastic PVC, este important să le reparați rapid. Folosiți un adeziv special conceput pentru plastic PVC pentru a repara fisurile. Dacă mobila dvs. este deformată, încercați să o îndreptați ușor folosind apă caldă sau un uscător de păr.

8. Gândiți-vă la mediu

Atunci când vă curățați mobilierul de grădină din plastic PVC, gândiți-vă la mediul înconjurător. Folosiți produse de curățare ecologice, evitați risipa de apă și reciclați corect ambalajele goale.

9. Inspectați-vă periodic mobilierul de grădină din plastic PVC

Pentru a preveni deteriorarea și a prelungi durata de viață a mobilierului de grădină din plastic PVC, inspectați-l în mod regulat. Căutați semne de uzură, decolorare sau deteriorare și acționați rapid pentru a le repara sau înlocui dacă este necesar.

10. Bucurați-vă de mobilierul de grădină din plastic PVC

Urmând aceste sfaturi de întreținere și curățare, vă veți putea bucura de mobilierul de grădină din plastic PVC pentru mai mult timp. Fie că este vorba de o masă, scaune sau șezlonguri, păstrați-le curate și în stare bună pentru a crea un spațiu exterior primitor și confortabil.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu