De ce te atrag barbatii toxici, rai si indisponibili emotional

Cercetările sugerează că există factori biochimici profunzi în joc atunci când vine vorba de motivul pentru care unele femei sunt atrase de bărbații care sunt indisponibili din punct de vedere emoțional sau care le tratează prost.

Se pare că femeile pot deveni dependente de fiorul acestor relații toxice, la fel cum cineva ar putea fi dependent de un drog.

Creierul eliberează dopamină ca răspuns la experiențe intense, cum ar fi sentimentul de a te simți special, de a primi complimente sau de a te angaja într-o intimitate pasională, creând o legătură între plăcere și partenerul romantic.

În cazul unei relații toxice, atenția intermitentă și retragerea emoțională din partea partenerului pot duce la o eliberare crescută de dopamină în timpul momentelor pozitive, ceea ce face ca individului să îi fie dificil să se elibereze de această legătură.

Este similar cu o dependență de jocurile de noroc, în care creierul își amintește câștigurile și trece cu vederea pierderile, consolidând atașamentul distructiv.

Ciclul de căutare a validării și a atenției din partea unui partener indisponibil din punct de vedere emoțional sau toxic poate fi dificil de întrerupt din cauza cocktailului chimic din creier care îl menține pe individ dependent de rollercoasterul emoțiilor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu